Τζο Μπάιντεν: Ανησυχεί για τη βοήθεια στην Ουκρανία σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι «πάρουν» το Κογκρέσο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε χθες Πέμπτη την ανησυχία του σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφαλίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου -είτε πλήρως είτε σε ένα από τα δύο σώματα (Βουλή των Αντιπροσώπων ή Γερουσία)- στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Ανησυχώ», παραδέχθηκε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στο Πίτσπουργκ, όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο που θα είχε ενδεχόμενη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στη συνέχιση της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε το Πίτσμπουργκ προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία του Δημοκρατικού υποψηφίου για τη Γερουσία Τζον Φέτερμαν, ο οποίος αναμετράται με τον Ρεπουμπλικάνο Μεχμέτ Οζ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε ότι δεν θα ήταν «πρόθυμος να υπογράψει λευκή επιταγή» για τη βοήθεια προς την Ουκρανία εάν οι Ρεπουμπλικάνοι αποσπάσουν τον έλεγχο της Βουλής από τους Δημοκρατικούς μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι διχασμένοι μεταξύ εκείνων που θεωρούν αναγκαιότητα τον περιορισμό της Ρωσίας και άλλων που προτιμούν τον απομονωτισμό αντί του παρεμβατισμού σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η συνολική αξία της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία υπολογίζεται σε περισσότερα από 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.


epirusblog.gr
5 of 5
Τζο Μπάιντεν: Ανησυχεί για τη βοήθεια στην Ουκρανία σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι «πάρουν» το Κογκρέσο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7700659824800511515
item