Γιάννενα: Ταξίδι στη νότια Αμερική για τη Μ. Κεφάλα βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ

Στην ελληνική αντιπροσωπεία που παρέστη στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση των ελληνικών κοινοτήτων της Νοτίου Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης συμμετείχε η Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία Κεφάλα. 

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά από 20 χρόνια και αυτό με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ.

Ένα τριήμερο συγκίνησης, πλημμυρισμένο από αγάπη και νοσταλγία για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό αντίστοιχα, αλλά και από την διάθεση των Ελλήνων της τρίτης και τέταρτης γενιάς ομογενών στη Λατινική Αμερική, να έρθουν κοντά στην Ελλάδα, μετερχόμενοι της ελληνικής Παιδείας αφενός και αφετέρου, παραμένοντας κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στη διάρκεια της παραμονής της στο Μοντεβιδέο, η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής των υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη συναντήθηκε με βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ουρουγουάης όπου και αναπτύχθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. 

Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τους ομογενείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κοινότητες στην Ουρουγουάη και σε άλλες χώρες της Νοτίου Αμερικής, και το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της ελληνικής Πολιτείας.

Ακόμη έγινε συζήτηση και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος:
● για την πλατφόρμα «staellinika» που αποτελεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο ψηφιακό εργαλείο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νέων της Διασποράς,
● για τη σημασία της ελληνομάθειας και για την ενδυνάμωση της ταυτότητας των Ελλήνων τρίτης και τέταρτης γενιάς που ζουν στη Λατινική Αμερική,
● για το ρόλο της Εκκλησίας στην ενδυνάμωση της ελληνικής ταυτότητας των ομογενών μας,
● για το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς,
● για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά
● για την αγάπη τους για την Ελλάδα.

«Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη γενέθλια γη των προγόνων τους, Έλληνες που βρέθηκαν στην Νότια Αμερική μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχτισαν τον δικό τους κόσμο, περικλείοντας μέσα σε αυτόν την Ελλάδα και την αγάπη τους για αυτήν, για την πίστη τους και την Ορθοδοξία. 

Μεγάλωσαν τις επόμενες γενιές με την αγάπη για την Ελλάδα και με την άσβεστη φλόγα της ελληνικής ψυχής. 

Έτσι σήμερα, ομογενείς τρίτης και τέταρτης γενιάς, που πολλοί εξ αυτών δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, κρατούν ψηλά τη σημαία της πατρίδας τους, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, τηρούν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού και της θρησκείας μας και ονειρεύονται την ημέρα που θα ταξιδέψουν σε αυτήν. 

Αισθάνομαι τυχερή που γνώρισα ανθρώπους, η καρδιά των οποίων πάλλεται για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία», αναφέρει σε δήλωσή της η κα Κεφάλα.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ταξίδι στη νότια Αμερική για τη Μ. Κεφάλα βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5597624872064417914
item