Άρτα: Επιστολή–διαμαρτυρία Ένωσης Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Άρτας προς υπουργό Εργασίας

Σε επιστολή - διαμαρτυρία που απέστειλε η Ένωση Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Άρτας προς τον υπουργό Εργασίας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Ένωση Πολιτικών Συντ/χων Ν. Άρτας του Δημοσίου, διαμαρτύρεται εντονότατα για την πρωτόγνωρη και απαράδεκτη αντισυνταξιοδοτική πολιτική την οποία εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι κυβερνώντες.

Από το 2010 μέχρι το 2019, χρόνια μνημονίων ζήσαμε δύσκολες μέρες. Από όπου και να αρχίσεις καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα: μείωση μισθών και συντάξεων, ξεζουμίζοντας κυριολεκτικά όλους.

Το μεγαλύτερο όμως πλήγμα στις συντάξεις έφερε ο εγκληματικός νόμος Κατρούγκαλου τον οποίο είχατε υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσετε. Με τον νόμο αυτόν οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα λάβουν ποτέ αύξηση συντάξεων λόγω προσωπικής διαφοράς που είναι έγκλημα.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια έχουν κτυπήσει κόκκινο.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από το 2018 μέχρι σήμερα αρνείστε να μας αποδώσετε την μηνιαία ( εκούσια) συνδρομή του κάθε συνταξιούχου μέλους μας, των 0,20 ευρώ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν τα περισσότερα γραφεία των συλλόγων. Τα λίγα αναδρομικά ( 11μηνο),που πήραμε, τα μισά σχεδόν τα πήρατε από την άλλη τσέπη. 

Για τα υπόλοιπα αναδρομικά στις εξαγγελίες στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης ούτε λέξη. Θυμάστε τι είχε απαντήσει ο κ. Πρωθυπουργός για τα αναδρομικά των συνταξιούχων "Αφήστε να πούμε και κάτι στη Θεσσαλονίκη".

Το σχοινί έχει κοντύνει πια και οι συνταξιούχοι έχουν φθάσει στα όριά τους. Όλα αυτά κ. Υπουργέ τα γνωρίζετε, αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

Δεν ζητάμε κρατική επιχορήγηση αλλά τα χρήματά μας 0,20 ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου μας. Σας παρακαλούμε να τα αποδώσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι συνταξιούχοι θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους όπως έκαναν μέχρι σήμερα, όχι βέβαια για να ζήσουν παραδεισένια, αλλά απλά και μόνο να έχουν τουλάχιστον τον επιούσιο.

Να λάβετε δε υπόψιν ότι οι συνταξιούχοι το 2019 συνέβαλαν καθοριστικά, στην εκλογή της σημερινής κυβέρνησης».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος Ναπολέων Μακρής και ο αντιπρόεδρος Στυλιανός Αγγέλης

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Επιστολή–διαμαρτυρία Ένωσης Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Άρτας προς υπουργό Εργασίας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5451520189535088060
item