Γιάννενα: Σχόλιο για τις σκοτεινές αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων απο την Λαική Συσπείρωση

Οι λειψές αθλητικές υποδομές για μια πόλη όπως τα Γιάννενα κάνουν την πρόσβαση νεολαίας και εργαζομένων δύσκολη. 

Ακόμα περισσότερα εμπόδια ορθώνονται στους αθλούμενους όταν στο μεγαλύτερο στάδιο της πόλης, το Πανηπειρωτικό, δεν ανάβει ο φωτισμός μειώνοντας κατά πολύ τις ώρες της ημέρας που μπορεί κάποιος να αθληθεί. Αναλόγως και στο στάδιο της Λιμνοπούλας.

Η κυβέρνηση μετά από μια σειρά μέτρων κομμένων και ραμμένων στις απαιτήσεις του κεφαλαίου εκβιάζει τους υποστελεχωμένους φορείς του δημοσίου με μαχαίρι σε κονδύλια και προσλήψεις αν δεν μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος κατά 10 % το επόμενο διάστημα και μακροπρόθεσμα ετήσια κατά 30%. Το μέτρο αφορά ακόμη και παιδικούς σταθμούς, σχολεία και νοσοκομεία.

Η κατάσταση αυτή είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για να προχωρήσει ο ενεργειακός σχεδιασμός που με συνέπεια υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου, ο σχεδιασμός για απελευθέρωση της ενέργειας αντιμετωπίζοντας την ως εμπόρευμα για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια του κλάδου.

Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί να πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε πανάκριβους λογαριασμούς, παγωμένα σπίτια και σχολεία, σκοτεινούς δρόμους και στάδια. Να μην αποδεχτεί να μείνει πεινασμένος, παγωμένος και σε μια διαρκή καραντίνα των δικαιωμάτων του. 

Η άθληση θα πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποτρέπεται. Η σωματική άσκηση βάζει τις βάσεις για την θωράκιση της υγείας, είναι παράγοντας πρόληψης ασθενειών, συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου, ακονίζει τη σκέψη. 

Στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν ανάγκη στον περιορισμένο χρόνο τους να μην στερούνται οποιαδήποτε δυνατότητα. Καλούμε τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ να μην συναινέσει στις απαιτήσεις της κυβέρνησης, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποκαταστήσει άμεσα το φωτισμό.

Ιωάννινα 10 Οκτώβρη 2022

Λαικη Συσπείρωση δήμου Ιωαννίνων

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σχόλιο για τις σκοτεινές αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων απο την Λαική Συσπείρωση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8387209566750149150
item