Ελισάβετ Μουτάφη: «Νιώθω τυχερή διότι έχω αρκετές σημαντικές φιλίες με ανθρώπους του χώρου»

Η Ελισάβετ Μουτάφη έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολύ δυνατές φιλίες μέσα από τον καλλιτεχνικό χώρο και τις κατονομάζει μία προς μία... 

Η όμορφη ηθοποιός την οποία φέτος θα απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ, Το βραχιόλι της φωτιάς αναφέρθηκε στην πορεία της μέχρι σήμερα, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις προσωπικές σχέσεις που έχει αποκτήσει μέσα από τη δουλειά παρά σε οτιδήποτε άλλο. 

Διαβάστε τι είπε σε συνέντευξή της...

Σε όλα τα χρόνια της πορείας σου, σου έχει τύχει να παίξεις σε άδειο θέατρο;

Ξεκινώντας την πορεία μου στον χώρο και ενώ είχα ήδη γίνει γνωστή στον κόσμο μέσω της τηλεόρασης, είχα μαζί με κάποια άλλα άτομα μια θεατρική ομάδα με τίτλο «Πρώτες Ύλες» με την οποία προσπαθούσαμε πολύ να ανεβάζουμε έργα ρεπερτορίου καθώς είχαμε όλοι πολλά όνειρα τα οποία επιθυμούσαμε να γίνουν πραγματικότητα. 

Στην πορεία αποδείχθηκε ότι τα δεδομένα γύρω μας είναι πολύ δύσκολα και έτσι δεν προχωρήσαμε μέχρι το τέλος. Στην πορεία μου μέχρι και σήμερα έχει τύχει να παίξω σε ένα θέατρο με λίγους θεατές με τα συναισθήματα να είναι κάπως περίεργα. 

Τότε ούσα πιο μικρή και μέλος της ομάδας, για εμάς και οι λίγοι άνθρωποι ήταν πολύ σημαντικοί διότι ήμασταν πολύ νέα παιδιά και προσπαθούσαμε να παρουσιάσουμε κάτι δικό μας στο κοινό. 

Τα τελευταία χρόνια ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ένα αντίστοιχο περιστατικό, θα πω αυτό που πιστεύει κάθε ηθοποιός που σέβεται την δουλειά του, ότι πρέπει να παίζει με την ίδια ζέση και το ίδιο πάθος που θα έχεις όταν είναι γεμάτο το θέατρο. 

Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά ακόμα και τα τρία άτομα που έχεις ως κοινό, θα πρέπει να τα σεβαστείς. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Σε προβλημάτισε ποτέ η ταμπέλα «εμπορικός» ή «ποιοτικός» ηθοποιός;

Δεν με απασχόλησε ποτέ αυτό το θέμα. Εγώ ξεκίνησα και έκανα καθημερινό σίριαλ σε μια εποχή που δεν ήταν στα φόρτε του. Μετά την “Βέρα στο Δεξί”, απενεχοποιήθηκαν τα καθημερινά σήριαλ λόγω της καλής δουλειάς που γινόταν κι έτσι άρχισαν πολλοί ηθοποιοί να κάνουν καθημερινές σειρές. 

Πιστεύω ότι επειδή σέβομαι την δουλειά μου και την κάνω με τον ίδιο σεβασμό, ότι ούτε ο κόσμος για μένα έχει μια τέτοια εντύπωση, κάτι το οποίο έχω δει και η ίδια μπροστά μου.

 Έχω παρατηρήσει ότι δεν με κατατάσσουν σε ένα συγκεκριμένο είδος και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι κάνω συνεχώς διαφορετικά πράγματα. 

Έναν άνθρωπο που σέβεται την δουλειά του και αυτό το βλέπει ο άλλος, δεν μπορείς να τον κατατάξεις κάπου συγκεκριμένα.

Σήμερα νιώθεις ότι έχεις σημαντικές φιλίες με τους ανθρώπους στον χώρο οι οποίες είναι εκεί για σένα σε ό,τι και αν χρειαστείς;

Νιώθω πολύ τυχερή διότι έχω αρκετές από αυτές στη ζωή μου. Κάποτε από αυτές είναι με την Μαριάννα Τουμασάτου, την Ηρώ Λούπη, τη Μαρίνα Ασλάνογλου, την Κάτια Δανδουλάκη, τον Κώστα και Κωνσταντίνο Καζάκο, τον Γιώργο Κυρίτση και την Έλενα Ακρίτα είναι η οικογένειά μου. Δεν είναι τυχαίο ότι με όλους συνεργαστήκαμε μαζί στην «Βέρα στο Δεξί». 

Η «Βέρα στο Δεξί» είχε μια ιδιαίτερη ποιότητα εβδομαδιαίου σήριαλ καθώς είχαμε μαζί μας μια σπουδαία ομάδα συντελεστών και έναν μεγάλο αριθμό συνεργείων τα οποία δούλευαν στη λεπτομέρεια της δουλειάς. 

Κάποια επίσης σημαντικά άτομα στην ζωή μου είναι η Φωτεινή Μπαξεβάνη και η Νίκη Σερέτη. Σίγουρα έχω και άλλους καλούς φίλους εκτός χώρου αλλά πραγματικά μιλώντας για ανθρώπους που ξέρει ο κόσμος και που έχουμε συνεργαστεί δεν είναι λίγοι. 

Μιλάμε για ανθρώπους που έχω μέσα στην ψυχή μου και αυτοί το ίδιο για εμένα και με τους οποίους έχω την ευτυχία να μοιράζομαι πράγματα.

Πηγή: Κοίτα Magazine

epirusblog.gr
5 of 5
Ελισάβετ Μουτάφη: «Νιώθω τυχερή διότι έχω αρκετές σημαντικές φιλίες με ανθρώπους του χώρου»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 7009341093239824609
item