Άρτα: Συνάντηση πέντε σχολείων της Ευρώπης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Από χθες έως τις 22 Οκτωβρίου 2022 στην Άρτα και στο Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2020-21 διαδικτυακά, 2021-22 με συναντήσεις στη Γερμανία και στη Γαλλία και 2022-2023 με συναντήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο “Découvrir et partager nos patrimoines culturels” / «Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Οι στόχοι του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν και να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με την πολιτιστική κληρονομιά, να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές της, να την εκτιμήσουν, να την αγαπήσουν, να ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη προστασίας της, να κατανοήσουν την έννοια της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και τον ρόλο της στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και γενεών και στην αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας.

Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι:

• Μουσικό Σχολείο Άρτας / Ελλάδα

• Lycée polyvalent Remi Belleau, Nogent le Rotrou, Γαλλία

• Istituto di Istruzione Superiore "Enrico Fermi", Montesarchio, Ιταλία

• Liceul Teoretic “Ionita Asan”, Caracal, Ρουμανία

• Europaschule Oschersleben Berufsbildende Schulen des Landkreises Borde, Oschersleben, Γερμανία

«Υποδεχόμαστε με χαρά και φιλοξενούμε για μια εβδομάδα 23 μαθητές και 11 εκπαιδευτικούς από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Η θεματική ενότητα της συνάντησης είναι «Μουσική, όργανα και παραδοσιακά φεστιβάλ». 

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ., στην αίθουσα «Διώνη» καλωσορίζουμε τους συνεργάτες μας με τη συναυλία μας "Χίλια Καλώς Ορίσατε". 

Μαθητές και μαθήτριες από τη γ΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας επιμελούνται και παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο από δημοφιλή τραγούδια των ποικίλων παραδόσεων του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. 

Σας προσκαλούμε όλους και όλες σε αυτό το μουσικό μας ταξίδι», αναφέρει σχετικά η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ανθούλα Ζιώρη.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συνάντηση πέντε σχολείων της Ευρώπης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8642437371096582161
item