Γιάννενα: Έργα στο κέντρο της πόλης: Ενδεχομένως… να γίνουν τροποποιήσεις…

Σε εκ των υστέρων τροποποιήσεις και αλλαγές σε έργα που εκτελούνται σήμερα στο κέντρο της πόλης, σχεδιάζει να προχωρήσει η δημοτική αρχή μετά τον καταιγισμό παραπόνων για διάφορες αβλεψίες που διαπιστώνονται κατά την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και εξηγώντας σε δηλώσεις του τα όσα είπε αναφορικά με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, παραδέχτηκε ότι “ενδεχομένως” έχουν γίνει λάθη ή δεν έχουν ληφθεί τα σημερινά κυκλοφοριακά δεδομένα…

Έτσι, μετά από μια επιτόπια επίσκεψη σε εν εξελίξει έργα που πραγματοποίησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υποδομών, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών, ο επιβλέπων του έργου και ο ανάδοχος, εξετάζονται αλλαγές, βελτιώσεις, διορθώσεις.

“Σε οποιαδήποτε τροποποίηση μελέτης που δεν είχε λάβει υπόψη η υπηρεσία μπορεί να γίνουν σήμερα ενδεχομένως τροποποιήσεις και να βελτιώσουμε την εικόνα των έργων” τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Αρλέτος και στο αυτονόητο ερώτημα, αν και γιατί υπήρξαν λάθη στις αρχικές μελέτες απάντησε πως “οι μελέτες και οι υπηρεσίες έχουν την ευθύνη υλοποίησης ορισμένων πραγμάτων”. 

Η κύρια αλλαγή που επικαλέστηκε ο κ. Αρλέτος για αυτές τις λάθος εκτιμήσεις έχει να κάνει με τα κυκλοφοριακά δεδομένα που αλλάζουν (!), γιατί έργα στο αστικό κέντρο σχεδιάστηκαν για αυτοκίνητα μέχρι 4 τόνους και εντελώς άλλες είναι οι ανάγκες για τριαξονικά οχήματα.

Στον άμεσο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής δε φαίνεται να περιλαμβάνονται εναλλακτική μετακίνηση και κυκλοφορία των πολιτών αλλά και αξιοποίηση κάποιων mini bus που θα μεταφέρουν κόσμο από τα περιφερειακά πάρκινγκ στο κέντρο. 

Υποχρέωση του Δήμου ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι να μεταφέρει με οποιοδήποτε τρόπο τους πολίτες προς το κέντρο και αυτό θα γίνει έστω προσωρινά με τη βοήθεια του Αστικού ΚΤΕΛ.

Μιλώντας πάντως για τα έργα στο κέντρο της πόλης, τόνισε πως έχουν συνέχεια τα έργα και πως γίνονται οργανωμένα και προγραμματισμένα.

Τέλος, για τα παράπονα των κατοίκων περιοχών όπως η πλατεία Πάργης που χάνουν θέσεις στάθμευσης, κάτοικοι πολυκατοικιών οι οποίες δε διέθεταν ποτέ μόνιμες θέσεις πάρκιγνκ, ο κ. Αρλέτος είπε πως θα εξυπηρετηθούν από το σχεδιαζόμενο δίκτυο της ελεγχόμενης στάθμευσης, πως θα υπάρξουν δηλαδή γι’ αυτούς τους κατοίκους, θέσεις πάρκινγκ. 

Όλα αυτά συνιστούν χαρακτηριστικά μιας ευρωπαϊκής πόλης που δίνει περισσότερο χώρο στους πεζούς, στις μαμάδες με τα καροτσάκια, στα άτομα με αναπηρίες, με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, σε ένα βαθμό.

Πηγή: pbnews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έργα στο κέντρο της πόλης: Ενδεχομένως… να γίνουν τροποποιήσεις…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3218618353744596135
item