Η Κίνα αποκάλυψε ένα μυστήριο στην αθέατη πλευρά της Σελήνης σχετικά με το έδαφος που, ίσως, οδηγεί σε ένα ακραίο συμπέρασμα, κατακριτέο από την επιστημονική κοινότητα

Η εξερεύνηση της επιφάνειας του φεγγαριού θα πρέπει ίσως να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους, αν η ανθρωπότητα θέλει πραγματικά να φτάσει στα αστέρια και να αποικίσει εκεί που δεν υπήρξαν ποτέ άνθρωποι. 

Εάν θέλουμε πραγματικά να αποικίσουμε το ηλιακό σύστημα, η δημιουργία βιώσιμων αποικιών στην σεληνιακή επιφάνεια θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία. 

Θα την μετατρέψει σε ένα κέντρο που θα επιτρέψει στον πολιτισμό μας να ταξιδέψει πέρα ​​από τον Άρη, στο ηλιακό σύστημα και ίσως μια μέρα, ακόμη και πέραν αυτού. Αυτό έγινε κατανοητό από τους Κινέζους, ενώ η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν για το ποιος έχει το μεγαλύτερο… οπλοστάσιο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Εθνική Διαστημική Διοίκηση της Κίνας (CNSA), σύμφωνα με το Space.com, προσπαθεί να διερευνήσει το φεγγάρι. Χάρη στην ιστορική αποστολή Chang’e 4, η ανθρωπότητα διερευνά την επιφάνεια της αθέατης πλευράς του φεγγαριού, κάνοντας συνεχώς νέες ανακαλύψεις. 

Εκτός από το Lander, υπάρχει επίσης ένα μικροσκοπικό rover το Yutu-2 ή Jade Rabbit, που βρίσκονται εντός του κρατήρα Von Kármán πλάτους 180 χιλιομέτρων, στο νότιο ημισφαίριο.

Ο κρατήρας βρίσκεται μέσα σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κρατήρα που ονομάστηκε από τους επιστήμονες ως λεκάνη του South Pole-Aitken και έχει διάμετρο περίπου 2.500 χλμ. και βάθος 13 χιλιομέτρων.

Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί ένας θησαυρός από πρωτοφανή δεδομένα και πρόσφατα έχουν αποκαλύψει ένα νέο σεληνιακό μυστήριο. 

Προς μεγάλη έκπληξη, η αποστολή Chang’e 4 διαπίστωσε ότι οι θερμοκρασίες της νύχτας στην επιφάνεια της αθέατης πλευράς είναι πολύ πιο κρύες από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως. Αυτό οδηγεί σε κάτι βαθύτερο που προβληματίζει τους επιστήμονες.

Όπως αποκαλύφθηκε από την CNSA, οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της σελήνης ήταν στους μείον 190 βαθμούς Κελσίου (-310 βαθμούς Φαρενάιτ) κατά τη διάρκεια της πρώτης σεληνιακής νύχτας της αποστολής.

“Αυτό οφείλεται πιθανότατα στη διαφορά της σύνθεσης του σεληνιακού εδάφους μεταξύ των δύο πλευρών του φεγγαριού. Χρειαζόμαστε περαιτέρω προσεκτικές αναλύσεις”, δήλωσε ο Δρ Zhang του CNSA στην Xinhua, όπως αναφέρει το livescience.com, το 2019.

Αυτή η δήλωση φέρνει στο νου ένα παράδοξο ερώτημα: θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει “κάτι” στο έδαφος στην αθέατη πλευρά της Σελήνης που προκαλεί το σεληνιακό τοπίο να διατηρεί λιγότερη θερμότητα τη νύχτα; 

Αν αυτή η υπόθεση ισχύει πραγματικά, ίσως, δεν έχουν και τόσο άδικο οι συνωμοσιογράφοι που διατείνονται, χρόνια τώρα, ότι η επιφάνεια του εδάφους είναι στρωμένη από νοήμονα όντα, με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν την πραγματική επιφάνεια που βρίσκεται από κάτω και ουσιαστικά αποτελεί την άτρακτο ενός τεχνητού κατασκευασμένου διαστημόπλοιο που μοιάζει με ουράνιο σώμα. 

Όμως, αυτό είναι ένα πάρα πολύ ακραίο σενάριο χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Τέτοιου είδους εικασίες είναι κατακριτέες από όλη την επιστημονική κοινότητα.

Η πιθανά διαφορετική σύσταση των εδαφών στις δύο πλευρές της σελήνης, δεν δείχνει απαραίτητα ότι η Σελήνη είναι μία προηγμένη κατασκευή που εξυπηρετεί τους άγνωστους, προς εμάς, σκοπούς των κατασκευαστών της. 

Είναι απλά ένα ελκυστικό και συναρπαστικό σενάριο κατάλληλο για βιβλία ή/και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. 

Η πιθανά διαφορετική σύσταση των εδαφών στις δύο πλευρές της σελήνης, μπορεί να έχει αρκετές γεωλογικές και άλλες επιστημονικές εξηγήσεις που προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες, μέχρι να βρεθούν τα ευρήματα που θα τις στοιχειοθετήσουν.

diadrastika / Image by WikiImages from Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
Η Κίνα αποκάλυψε ένα μυστήριο στην αθέατη πλευρά της Σελήνης σχετικά με το έδαφος που, ίσως, οδηγεί σε ένα ακραίο συμπέρασμα, κατακριτέο από την επιστημονική κοινότητα
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 1266425072979341439
item