Ινδία: Σοκάρει το βίντεο με τη στιγμή που καταρρέει η γέφυρα

Σοκάρει η στιγμή που έπεσε η κρεμαστή πεζογέφυρα στην Ινδία, παρασύροντας στον θάνατο 134 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια.

Πλάνα λίγο πριν από την κατάρρευση δείχνουν μια ομάδα νεαρών ανδρών να βγάζουν φωτογραφίες και λίγα λεπτά μετά πέφτουν στο νερό, καθώς τα καλώδια που συγκρατούσαν την γέφυρα υποχώρησαν. 

Η πεζογέφυρα, πάνω από τον ποταμό Machchhu στο κέντρο της πόλης Morbi, ήταν γεμάτη με πιστούς που έπαιρναν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Ντιβάλι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Περίπου 35 θύματα ήταν μικρότερα των 14 ετών, σύμφωνα με κατάλογο των νεκρών που είδε το Reuters και 170 άνθρωποι είχαν διασωθεί μέχρι το πρωί. Η γέφυρα μόλις είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Σε αυτή την ώρα της θλίψης, η κυβέρνηση είναι με κάθε τρόπο μαζί με τις οικογένειες που πενθούν» είπε.

Η πεζογέφυρα έχει πλάτος 1,25 μ. και εκτείνεται σε μήκος 233 μ. που συνδέει το ξενοδοχείο πολιτιστικής κληρονομιάς Darbargadh Palace με την πόλη. Χτίστηκε το 1877 όταν η Ινδία ήταν βρετανική αποικία.



epirusblog.gr
5 of 5
Ινδία: Σοκάρει το βίντεο με τη στιγμή που καταρρέει η γέφυρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2247559756163450386
item