Τι να κάνεις όταν νιώσεις πως δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να φτάσεις στον στόχο σου και υπάρχουν και εκείνες που όλα σου φαίνονται βουνό, έχοντας την αίσθηση πως δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα και όλα τα κάνεις λάθος.

Αν ήξερες πόσο συχνό φαινόμενο είναι, δεδομένου ότι τα social media και οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής έχουν προσθέσει περισσότερα άγχη και ανησυχίες στις πλάτες μας. 

Όταν, λοιπόν, νιώσεις πως είσαι ανεπαρκής και δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις, διάβασε τι πρέπει να κάνεις!





































1. Άφησε τον εαυτό σου να το νιώσει. Είναι μία κατάσταση που ίσως πρέπει να τη ζήσεις, οπότε άφησε τον εαυτό σου να περάσει από αυτό το στάδιο. 

Δεν έχει νόημα να αποφύγεις τα συναισθήματά σου, καθώς γνωρίζεις πολύ καλά πως κάποια στιγμή θα επιστρέψουν. Άσε τον εαυτό σου να κλάψει και όταν ηρεμήσεις, προσπάθησε να καταλάβεις αν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο πίσω από αυτό ή ήταν ο τρόπος σου να ξεσπάσεις. 

2. Κάνε τον απολογισμό σου, καθώς είναι σίγουρο πως δεν τα έχεις κάνει όλα λάθος. Αν χρειαστεί κράτα ένα ημερολόγιο και δες την εξέλιξή σου, αν για παράδειγμα πρόκειται για τη δουλειά σου - και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο θα θυμηθείς πράγματα για τον εαυτό σου, που πιθανώς έχεις ξεχάσει, παίρνοντας δύναμη. 

3. Κάνε ένα διάλειμμα και πήγαινε μια βόλτα. Δεν γίνεται όλη τη στιγμή να είμαστε παραγωγικοί και ένα διάλειμμα θα σε βοηθήσει να πάρεις την απόσταση που χρειάζεται για να καθαρίσει το μυαλό σου. 

Μία βόλτα θα συμβάλλει θετικά στο διάλειμμά σου, καθώς μέσω του περπατήματος θα μειωθεί το άγχος σου, ενώ λίγη ώρα στη φύση θα διώξει τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου.

4. Μίλα σε κάποιον φίλο, καθώς το να κρατάς τα συναισθήματά σου μέσα σου, δεν σου κάνει καλό. Ακόμα κι αν σου φαίνεται πως δεν θέλεις να μοιραστείς το πρόβλημά σου, τη στιγμή που θα το αναφέρεις, θα δεις πως θα νιώσεις καλύτερα. 

Αν νιώσεις περίεργα να το μοιραστείς, μπορείς να κάνεις μία εισαγωγή, προσπαθώντας παράλληλα να καταλάβεις αν ο άλλος μπορεί να το ακούσει και έχει τη διάθεση να σε κατευθύνει.

5. Ξεκίνα να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου. Όσο κι αν σου φαίνεται κοινότυπο, είναι η μόνη μέθοδος για να καταφέρεις να διώξεις το άγχος που σε καταβάλλει. Κάνε πράγματα που δείχνουν πως εσύ η ίδια νοιάζεσαι τον εαυτό σου και σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. 

Μπορεί να είναι ένα μπάνιο, ή το να ακούσεις χαλαρωτική μουσική ή να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι να κάνεις όταν νιώσεις πως δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4704451432887946431
item