Νίκος Χαρδαλιάς: Σωρεία επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πενταγώνου και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να εγκαινιάσει το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2022 (Association of the United States Army’s Annual Meeting & Exposition), η οποία διοργανώνεται από 10 έως 12 Οκτωβρίου, στο Walter Ε. Washington Convenience Center.

Επιπρόσθετα, το μέλος της κυβέρνησης από αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως και Πέμπτη 13 του μηνός, θα πραγματοποιήσει σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη σειρά διμερών και πολυμερών επαφών με υψηλόβαθμους Αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς και με εκπροσώπους Ιδρυμάτων, Σωματείων και σημαινόντων Φορέων της Ελληνικής Ομογένειας.

Το πρόγραμμα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιά, μέχρι στιγμής, διαμορφώνεται ως εξής: Το πενθήμερο 7 έως 11 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον όπου θα εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο και θα συμμετάσχει στην τελετή εγκαινίων, καθώς και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “AUSA 2022”, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία. 

Επίσης θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Δρ. Colin H. Kahl, στο Πεντάγωνο την Αναπληρώτρια Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για την Πολιτική στον Κυβερνοχώρο κ. Mieke Οyang, στο Πεντάγωνο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Eυρασίας κ. Dereck J. Hogan, στο State Department, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Στρατηγό Mark A. Milley, στο Πεντάγωνο, τον ελληνικής καταγωγής Διοικητή των Δυνάμεων Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγό Andrew Peter Poppas, την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute (AHI) κ. Nick Lariggakis, μέλη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλη της American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), την Ελληνική Διπλωματική και Στρατιωτική Αντιπροσωπεία. 

Επίσης, θα χαιρετήσει την εκδήλωση προβολής καινοτόμων προϊόντων Ελληνικών Εταιριών Greek Innovation Day, την οποία διοργανώνει το Ελληνικό Περίπτερο (Hellenic Pavilion) και θα επισκεφθεί τη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ (US Naval Academy), για τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων στρατιωτικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων καθώς και την ελληνική πρεσβεία και την Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία.

Το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή κ. Leonidas Raptakis, τον Έλληνα Πρόξενο της Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας κ. Philip Christopher, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων της Ελληνικής Ομογένειας. 

Επίσης θα επισκεφθεί τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (US Military Academy West Point), για τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων στρατιωτικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στον Ελληνοαμερικανικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Cosmos FM Hellenic Public Radio και στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ».

epirusblog.gr
5 of 5
Νίκος Χαρδαλιάς: Σωρεία επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πενταγώνου και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1735385096725516510
item