Δέκα παράξενα γεγονότα και συμπτώσεις που σίγουρα δεν γνώριζες

Μπορεί ο ξερόλας της παρέας να πιστεύει ότι έχει πολλές και διάσπαρτες γνώσεις, ωστόσο ακόμα και αυτός ξέρει ότι πάντα υπάρχουν ακόμα περισσότερα να μάθει που δεν έχει ακούσει ποτέ.

Δεν είναι μόνο διασκεδαστικό να μαθαίνεις κάτι νέο, αλλά το να γνωρίζεις περισσότερα πράγματα μπορεί να διαμορφώσει -ακόμα και να αλλάξει – την προσωπικότητά σου. 

Όσα περισσότερα μαθαίνει ο καθένας μας τόσο περισσότερο ανοίγεται σε νέες προοπτικές και ιδέες.

Ο Instagram λογαριασμός «Weird Facts» μοιράζεται μερικά συγκλονιστικά γεγονότα που είναι ταυτόχρονα περίεργα και αστεία.

1. Όταν ο Matt LeBlanc πέρασε από την οντισιόν για τον ρόλο του Joey στα Φιλαράκια ήταν άφραγκος. Στην τσέπη του είχαν μείνει μόνο 11 δολάρια, ενώ με τον πρώτο του μισθό αγόρασε ένα ζεστό γεύμα.

2. Ο Sylvester Stalone έχει ως κατοικίδια τις δύο χελώνες που πρωταγωνίστησαν στις ταινίες Rocky, πριν από 40 χρόνια.

3. Το «σύνδρομο Κ» ήταν μια ψεύτικη αρρώστια που είχαν εφεύρει οι Ιταλοί γιατροί για να σώσουν τους Εβραίους από τους Ναζί. Οι Εβραίοι έμπαιναν σε καραντίνα, ενώ οι Ναζί πίστευαν ότι το σύνδρομο Κ είναι μια θανατηφόρα και εύκολα μεταδοτική ασθένεια.

4. Η Joyce Diane έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε στο τηλεοπτικό σόου «Η ερώτηση των 64.000 δολαρίων», στη του 1950.

Παρόλο που οι παραγωγοί της εκπομπής δεν ήθελαν να νικήσει γυναίκα, κάνοντας ορισμένες από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις στα χρονικιά του σόου, τελικά η Joyce τις απάντησε όλες.

5. Στις 24 Οκτωβρίου 1975 οι γυναίκες της Ισλανδίας βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας υπερ των ίσων δικαιωμάτων. Το 90% των γυναικών παράτησε την εργασία τους αλλά και το σπίτι τους για να βγει στους δρόμους. 

Η χώρα παρέλυσε. Η Βουλή πέρασε νόμο για την μισθολογική ισότητα των φύλων. Πέντε χρόνια αργότερα εκλέχτηκε η πρώτη Ισλανδή γυναίκα Πρόεδρος. Τώρα η Ισλανδία θεωρείται από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

6. Ο Dale Schroeder μεγάλωσε φτωχός στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Ποτέ δεν παντρεύτηκε, ούτε έκανε παιδιά. Δούλευε ως ξυλουργός για την ίδια επιχείρηση για πάνω από 67 χρόνια. Το μόνο που είχε στην κατοχή του ήταν δυο ζευγάρια τζιν.

Μάζεψε περιουσία για να πληρώσει τα πανεπιστημιακά δίδακτρα σε 33 φοιτητές.

7. Ο Bob Ross λαμβάνει πάνω από 200 γράμματα την ημέρα. Όταν ορισμένοι από τους τακτικούς φανς του δεν του γράφουν, ο ζωγράφος τους τηλεφωνεί για να δει αν είναι καλά.

8. Ένας πατέρας σκότωσε στο ξύλο τον βιαστή της 5χρονης κόρης του στο Τέξας. Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

9. Ο James Harrison χρειάστηκε 13 λίτρα αίματος για μια εγχείρηση στην ηλικία των 13 ετών. Μετά την επιτυχή εγχείρηση ο Harrison αποφάσισε να γίνει δωρητής αίματος όταν ενηλικιωθεί. 

Τελικά οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το αίμα του είχε ένα σπάνιο αντιγόνο, ικανό να θεραπεύσει τη Νόσο Rhesus. Τελικά ο Harrison έδωσε πάνω από 1.000 φορές αίμα, σώζοντας πάνω από 2,4 εκατ. Μωρά.

10. Ο γιατρός Barry J. Marshall ήταν πεπεισμένος ότι τα H. pylori βακτήρια προκαλούν το στομαχικό έλκος, αλλά κανείς δεν το πίστευε. 

Το να πειραματιστεί σε ανθρώπους ήταν παράνομο, οπότε ο Marshall αποφάσισε να πειραματιστεί στον εαυτό του. Ήπιε τα βακτήρια, του ήρθε έλκος και τελικά το γιάτρεψε με αντιβιοτικά. Τελικά αυτό το πείραμα το χάρισε το βραβείο Νόμπελ.

epirusblog.gr
5 of 5
Δέκα παράξενα γεγονότα και συμπτώσεις που σίγουρα δεν γνώριζες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2828742958193061563
item