Μοιάζουν με Πανάρχαια Γρανάζια και Εκτίθενται σε Μουσείο. Ποιά η χρήση και η προέλευσή τους κατά το μακρινό παρελθόν τους;

Τρία μυστηριώδη αντικείμενα που θα μπορούσαν να ξαναγράψουν την ιστορία, ή να αλλάξουν εντελώς την επικρατούσα άποψη, εκτίθενται στο Μουσείο του Καΐρου.

Σε μία ξύλινη προθήκη, ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα, βρίσκονται τρεις περίεργοι δίσκοι μικρής διαμέτρου.

Ακόμα και με τις ελάχιστες γνώσεις σύγχρονης τεχνολογίας που μπορεί να έχει ένας μέσος άνθρωπος, η πρώτη ερμηνεία των κομματιών αυτών είναι πως πρόκειται για «γρανάζια». Αλλά σε τι είδους μηχανισμό;

Το μυστήριο βαθαίνει περισσότερο, καθώς σύμφωνα με το video που ακολουθεί, δεν υπάρχει κάποια επίσημη άποψη ούτε για το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα. Επίσης, ανεπίσημα η ηλικία τους εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάνει, ίσως, τα 5.000 χρόνια.

Πολλές θεωρίες έχουν τεθεί στο τραπέζι προκειμένου να εξηγήσουν την χρησιμότητα των δίσκων, αλλά προς το παρόν κανείς δεν μπόρεσε να δώσει μία πειστική και επίσημη εξήγηση.

Είναι, ωστόσο, ολοφάνερο ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι (ή όποιοι άλλοι τα κατασκεύασαν) επένδυσαν χρόνο και μηχανικές δεξιότητες, άλλων άγνωστων εργαλείων προκειμένου να φτάσουν στον, άγνωστο προς εμάς, σκοπό της δημιουργίας τους.

Μπορεί να μην υπάρχουν επίσημες θέσεις των υπεύθυνων του Μουσείου, για το τι είναι αυτά που εκθέτουν, αλλά θεωρείται προφανές ότι αυτοί οι τρεις «δίσκοι με τα δόντια» στην περίμετρό τους, αποτελούν μέρος ενός αρχαίου άγνωστου -και μάλιστα- προηγμένου μηχανισμού.

Κάποιοι κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα σε αυτά και τα γρανάζια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, οπότε κάνουν και ανάλογες εικασίες.

Πολλοί προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα και κάνουν λόγο για ευρήματα εξωγήινης προέλευσης.

Ποια ήταν η αρχική λειτουργία της συσκευής; Κανείς δεν μπορεί να υποθέσει.

Είναι όμως φανερό ότι αυτοί οι αρχαίοι που τα έφτιαξαν διέθεταν πιθανόν τεχνολογία ανώτερη από τη σημερινή για να μπορέσουν να τα κατασκευάσουν, ενώ τα ίδια τα αντικείμενα, από μόνο τους αποτελούν δείγματα από μέρη ενός ευφυούς και ανώτερου μηχανισμού -μία τεχνολογία που υποτίθεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ή άλλοι πολιτισμοί δεν διέθεταν τα χρόνια εκείνα.

Στο Μουσείο του Καΐρου δεν βρίσκονται μόνο αυτά τα άγνωστης προέλευσης και χρησιμότητας αντικείμενα. Υπάρχει και ένα πιο μυστηριώδες αντικείμενο ηλικίας περίπου 5.000 ετών που διχάζει ειδικούς και μη: Είναι προϊόν εξωγήινης ή Αρχαίας Προηγμένης Τεχνολογίας;

Σε ό,τι αφορά τα «γρανάζια» δείτε και το video που ακολουθεί:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Ancient Machine Parts of some sort at Cairo Museum, Egypt

Για τα ίδια αντικείμενα μπορείτε να δείτε, από το 6ο λεπτό και μετά, στο video που ακολουθεί:

Apparent Ancient Machining, Egypt

diadrastika.com

epirusblog.gr
5 of 5
Μοιάζουν με Πανάρχαια Γρανάζια και Εκτίθενται σε Μουσείο. Ποιά η χρήση και η προέλευσή τους κατά το μακρινό παρελθόν τους;
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 7638636923812203856
item