Γιάννενα: Λιγότερος φωτισμός στους δρόμους, κατά μισή ώρα

Με συγκεκριμένα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν στους ενεργειακά υπεύθυνους των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, αλλά και κάποια ακόμη που θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν στην πορεία, επιχειρεί ο Δ. Ιωαννιτών να πετύχει την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.

Η πρώτη σειρά των μέτρων προβλέπει το σβήσιμο του ηλεκτροφωτισμού με την αποχώρηση των εργαζόμενων, την απενεργοποίηση ηλεκτρικών συσκευών και φωτιστικών σωμάτων σε γραφεία και κοινόχρηστους χώρους, την ρύθμιση της θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου λιγότερους από το παρελθόν και το χειμώνα και το καλοκαίρι και την απαγόρευση χρήσης ατομικών συσκευών θέρμανσης (θερμοπομπούς, αερόθερμα, καλοριφέρ λαδιού κ.λπ). 

Επίσης, όπως έγινε γνωστό ο Δ. Ιωαννιτών έχει ήδη αποστείλει αίτημα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ώστε να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας του οδοφωτισμού κατά μισή ώρα σε πρώτη φάση, ενώ ανάλογα με τις νέες συνθήκες και ανάγκες θα προσαρμοστεί και ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης για τα Χριστούγεννα.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των ενεργειακά υπεύθυνων των υπηρεσιών του Δήμου, των πολιτικών τους προϊσταμένων καθώς επίσης των Νομικών Προσώπων και των διοικήσεών τους, με μοναδικό αντικείμενο την εφαρμογή άμεσων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη σύσκεψη καταγράφηκαν και προβλήματα που ανακύπτουν κυρίως από το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς χρησιμοποιεί πολλά κτίρια για την στέγαση των υπηρεσιών και των νομικών του προσώπων.

Για έναν δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για την αναγκαιότητα να επιτευχθεί η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, μίλησε αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ.

«Κάναμε την πρώτη σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα. 

Έχουμε ορίσει τον ενεργειακά υπεύθυνο του Δήμου καθώς και τους ενεργειακά υπεύθυνους όλων των κτιριακών υποδομών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να συζητήσουμε τα πρώτα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν και ανά κτιριακή υποδομή να δοθούν λύσεις. 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου διαθέτουν και την ωριμότητα και τη βούληση να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή. Είναι μία συλλογική υπόθεση και όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο και θα συμβάλλουμε στο μέγιστο βαθμό για την εξοικονόμηση ενέργειας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ.

Ο δήμαρχος της πόλης τέλος, έκανε ειδική μνεία στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, λέγοντας, ότι είναι δεν αποτελεί καν σκέψη, πολύ δε περισσότερο επιλογή, να μειωθούν οι ώρες θέρμανσης στα σχολεία, υπάρχουν όμως άλλοι τρόποι για τη μείωση της κατανάλωσης.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Λιγότερος φωτισμός στους δρόμους, κατά μισή ώρα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4896181133553859614
item