Δημοσκόπηση Alco: Ο Μητσοτάκης διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών

Ξεκάθαρο προβάδισμα με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον δείκτη αξιοπιστίας, αποτυπώνει το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Χθες, στο πρώτο μέρος της μέτρησης της κοινής γνώμης της Alco, η ΝΔ κατέγραψε άνοιγμα της ψαλίδας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 8,3%, έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Σήμερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο επικεφαλής της Alco Κώστας Παναγόπουλος παρουσίασε το β' μέρος, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαύει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών σε σύγκριση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», το 31% των πολιτών δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός διευρύνει το ποσοστό στο πρόσωπό του κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, η ενίσχυση της αξιοπιστίας του πρωθυπουργού ακολουθεί ουσιαστικά την αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και φθάνει πλέον το 8,3%.

Ακολουθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 5%, όσο και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ τον Γιάνη Βαρουφάκη επιλέγει το 3%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος του Αλέξη Τσίπρα για να αντιμετωπίσει και επιμέρους τομείς και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το 32% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 22% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.
Στα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος να τα χειριστεί με ποσοστό 43% έναντι μόλις 17% του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά (13 ποσοστιαίων μονάδων) μεταξύ των δύο πολιτικών στην εν λόγω μέτρηση.epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση Alco: Ο Μητσοτάκης διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4017998230312474243

Τα καλύτερα

item