Το κάστρο της Πράγας είναι το μεγαλύτερο του κόσμου, χτίστηκε τον 9ο αιώνα και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα. 

Το Guinness World Records κατατάσσει το κάστρο της Πράγας, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, ως το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο στον κόσμο!

Χωρίς αμφιβολία, το Κάστρο της Πράγας αξίζει την προσοχή. Με έκταση 18 στρεμμάτων, χτίστηκε τον 9ο αιώνα και τροποποιήθηκε τόσο στον 10ο όσο και στον 14ο αιώνα.

Είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο κατασκευής της ρωμανικής και της γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Πανοραμική άποψη του Κάστρου της Πράγας, του μεγαλύτερου του κόσμου

Περνώντας πάνω από τον ποταμό Μολδάβα στη Γέφυρα του Καρόλου το βράδυ, είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείτε από το μεγαλείο του εμβληματικού αυτού Κάστρου.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύμπλεγμα κτισμάτων που βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου στην αριστερή όχθη του Ποταμού Μολδάβα. Είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό κτίσμα σε ολόκληρη την Πράγα.

Η εποχή της Πράγας είναι το φθινόπωρο – Τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς και τα 6 πιο οικονομικά ξενοδοχεία για να μείνεις

Κάστρο Πράγας, το μεγαλύτερο του κόσμου, νύχτα

Πιστεύεται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 880 από τον πρίγκηπα Bořivoj. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα κτιρίων που αποτελούν ένα κάστρο στον κόσμο και μάλιστα έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, αφού όλη η έκταση του είναι περίπου 70.000τ.μ.!

Είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και περιλαμβάνει τους βασιλικούς κήπους, το παλιό βασιλικό ανάκτορο, πύργους και εκκλησίες και τη σημερινή επίσημη προεδρική κατοικία. Έχει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, από ρωμαϊκά μέχρι και γοτθικό του 14ου αιώνα.

Διαφέρει από τα κλασικά κάστρα γιατί αρκετά τμήματά του χτίστηκαν σε διαφορετικά στυλ και η επέκτασή του έγινε περισσότερο οριζοντίως παρά καθέτως.

Το κάστρο φαίνεται από πολλά σημεία της πόλης, αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό τη νύχτα.

Πράγα: Το φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο ελκυστική!Γίνεται χρυσή!

Κάστρο Πράγας, νύχτα

Σημεία & κτίσματα του κάστρου που πρέπει να δείτε!

  • Μπαίνοντας θα δείτε το μουσείο με την ιστορία του κάστρου, συλλογή από βασιλικά κοσμήματα και πίνακες.
  • Την αίθουσα με τα κοσμήματα 
  • Το παλιό παλάτι- Vladislav Hall
  • Τον Καθεδρικό ναό St. Vitus (Αγίου Βίτου)ιδιαίτερα τη νύχτα
  • Την εκκλησία και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου
  • Τα εμβλήματα του παλιού παλατιού
  • Την εξωτερική άποψη
  • Τη Θέα από τους κήπους
  • Το παρεκκλήσι δίπλα από το παλιό παλάτι
  • Τον αμπελώνα του κάστρου
  • Αν ευνοεί η εποχή το κάστρο χιονισμένο
  • Τον ποταμό με φόντο το κάστρο
Κάστρο Πράγας, στο εσωτερικό

Πώς θα πάτε

Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάτε με το τραμ 22 με αποβίβαση στη στάση Pražský hrad και μετά την επίσκεψη σας να πάρετε το μετρό Malostranská δίπλα από τα σκαλιά του κάστρου.

Είσοδος

Το κάστρο είναι ανοιχτό καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες, τιμές εισιτηρίων και ωράριο που είναι ανοιχτοί οι κήποι και το ανάκτορο δείτε εδώ.

Η πρόσβαση τους κήπους είναι δωρεάν και είναι ανοιχτοί από 1 Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Τιps

Μην χάσετε την αλλαγή της φρουράς με μουσική και τη σημαία, που γίνεται κάθε μέρα στις 12 ακριβώς στο πρώτο φυλάκιο. Ανά ώρα γίνεται απλή αλλαγή φρουράς από τις 7 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, στις πύλες του κάστρου!

Κάστρο Πράγας, φωτισμένο το βράδυ

Στην Πράγα θα βρείτε και ένα σπίτι που “χορεύει”!

Το κτίριο της Nationale Nederlanden, γνωστό ως “Dancing House” ή “Fred & Ginger”, είναι ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην Πράγα και σίγουρα το πιο διεθνώς αναγνωρισμένο κομμάτι της τσεχικής αρχιτεκτονικής μετά το 1989. 

Το “σπίτι που χορεύει” στα 3000 τ.μ. στεγάζει γραφεία, ξενοδοχείο, εστιατόριο, γκαλερί και συνεδριακό κέντρο. Στα τοπ η βεράντα του, από όπου μπορείτε να δείτε την εκπληκτική πανοραμική θέα της Πράγας. 

Το σπίτι που χορεύει στην Πράγα

Το ασυνήθιστα διαμορφωμένο κτίριο, βασίζεται σε μια κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα με 99 διαφορετικά διαμορφωμένα παρακείμενα πλαίσια πρόσοψης.

Αποτελείται από δύο πύργους, που μοιάζουν με χορευτικό ζευγάρι. Στην κορυφή του, υπάρχει ένας θόλος, που ονομάζεται “Μέδουσα” λόγω του σχήματός του. Το κτίριο έχει 9 ορόφους και τα δωμάτια σε αυτό είναι ασύμμετρα.

Info

Δεν υπάρχει χρέωση για την είσοδο στο κτίριο το οποίο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Η βεράντα με την εκπληκτική θέα είναι προσβάσιμη μέσω του Glass Bar.

  • Η γκαλερί είναι ανοιχτή καθημερινά 10:00-20:00
  • Το εστιατόριο (“Ginger & Fred”) είναι ανοιχτό καθημερινά 11:00-00:00
  • Το Glass Bar είναι ανοιχτό καθημερινά 10:00-00:00
epirusblog.gr
5 of 5
Το κάστρο της Πράγας είναι το μεγαλύτερο του κόσμου, χτίστηκε τον 9ο αιώνα και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1998917709505962083
item