Θράσος: Ο Τούρκος υφ. Εσωτερικών προκαλεί για τους 92 γυμνούς μετανάστες -«Έλληνες, να είστε λίγο πολιτισμένοι»

Με απάντηση στο tweet του Νότη Μηταράκη, ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, προκαλεί σχετικά με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Με δική του ανάρτηση στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΣ της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα ότι προσπαθεί να καλύψει την εικόνα σκληρότητας με τους 92 γυμνούς μετανάστες σε νησίδα του Έβρου «που έχετε προκαλέσει», ρίχνοντας την ευθύνη στη χώρα του.

Μάλιστα, καλεί την ελληνική πλευρά να αφιερώσει χρόνο «για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι σε χειραγωγήσεις και ανεντιμότητα!». Τέλος, ζητά από τις ελληνικές Αρχές «απλώς να είστε λίγο πολιτισμένοι!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας:

«Καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία!

Αφιερώστε τον χρόνο σας για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι σε χειραγωγήσεις και ανεντιμότητα!

Ελάτε, δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλώς να είστε λίγο πολιτισμένοι!».

As you couldn’t find one single case of human rights violation by 🇹🇷, you just seek to expose image of your cruelty you’ve inflicted as if 🇹🇷’s done! Spend your time to obey human rights, not for manipulations & dishonesty! C’mon, it’s not big deal; just be little bit civilised!
Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi
@nmitarakis
Türkiye's behaviour towards 92 migrants whom we rescued at the borders today,is a shame for civilisation. We expect Ankara to investigate the incident and protect at last, its borders with the EU.
Image

Share

Μηταράκης για τους 92 μετανάστες: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι, με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, είχε σχολιάσει το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες που άφησαν οι τουρκικές Αρχές στην όχθη του Έβρου για περάσουν στην Ελλάδα.

Όπως είχε αναφέρει ο Έλληνας υπουργός, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ντροπή για τον πολιτισμό. Επίσης, ο κ. Μηταράκης είχε επισημάνει πως «αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ».

Η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη

Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα. Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ.
Image
epirusblog.gr
5 of 5
Θράσος: Ο Τούρκος υφ. Εσωτερικών προκαλεί για τους 92 γυμνούς μετανάστες -«Έλληνες, να είστε λίγο πολιτισμένοι»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2063394723158746318
item