Τσακλόγλου: Περισσότεροι από 9 στους 10 συνταξιούχους θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους

«Πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε πως «η αύξηση στις κύριες συντάξεις είναι ο μέσος όρος του ρυθμού του πληθωρισμού και του ρυθμού της οικονομικής ανάπτυξης. 

Αντίστοιχων αυτών των μεγεθών θα είναι και οι αυξήσεις στις συντάξεις που θα δοθούν». «Υπάρχουν περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχοι που θα δουν την φουλ αύξηση και περίπου άλλες 200.000 θα δουν μερική αύξηση», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε: «Το θέμα αυτό το ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Αυτή την φορά οι δυνατότητες της οικονομίας δεν το επιτρέπουν». Για τις επικουρικές συντάξεις ο κύριος παράγοντας είναι ποια ήταν η αύξηση όχι την προηγούμενη αλλά την προ προηγούμενη χρονιά.

Τι είπε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου για την 13η σύνταξη

Στο ζήτημα της 13ης σύνταξης σχολίασε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου ότι στην θέση αυτού έχουν δοθεί πληθώρα άλλων ενισχύσεων και επεσήμανε για την νέα επικουρική ασφάλιση, ότι είναι ένα εργαλείο πολύ σημαντικό για την νέα γενιά και την οικονομία.

«Δημιουργεί κεφάλαιο που δίνει ώθηση στην ελληνική οικονομία και δίνει ισχυρά αντικίνητρα στην ανασφάλιστη εργασία», εκτίμησε ο υφυπουργός.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές

Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές ανέφερε ότι οι αυξήσεις θα γίνουν με βάση τον πληθωρισμό και συμπλήρωσε «η συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές χαμηλότερες από τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό. 

Δεύτερον είμαστε σε ένα σύστημα διανεμητικό, αυτό σημαίνει ότι οι τωρινές συντάξεις πληρώνονται από τις τωρινές εισφορές. Τρίτο και σημαντικό, εάν συνεχιστεί η κατάσταση όπως ήταν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν πολύ χαμηλές συντάξεις».

Σχετικά με το έκτακτο βοήθημα ο κ. Τσακλόγλου επιβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Τσακλόγλου.

epirusblog.gr
5 of 5
Τσακλόγλου: Περισσότεροι από 9 στους 10 συνταξιούχους θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6138389113314064820
item