Παγώνη: Σε έξαρση ο κορωνοϊός, άνοδος 8% με 10% στα κρούσματα, θα ξεκινήσει κοκτέιλ με τη γρίπη

«Καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού σήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η κυρία Παγώνη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Οκτώβριος είναι ο καιρός των ιώσεων, ενώ ο κορωνοϊός παρουσιάζει έξαρση. «Υπάρχει μία αύξηση γύρω στο 8% με 10%, πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. 

Υπάρχει αύξηση νοσηλευομένων πάνω από 31% στην Ιταλία και την Αγγλία (+45%) και έχει ξεκινήσει ο προβληματισμός σε όλους μας. Θα μπει η γρίπη, έχουν μπει ήδη άλλες ιώσεις, θα έχουμε το κοκτέιλ, χρειάζεται προσοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού, ενώ οι άνω των 60 ετών θα πρέπει να λάβουν όλες τις δόσεις του εμβολίου, καθώς και του επικαιροποιημένου, ώστε να μη φτάσουν στις ΜΕΘ. 

«Εάν κάνει όλες τις δόσεις και το επικαιροποιημένο, έχει υποκείμενα νοσήματα και είναι μεγάλης ηλικίας, μπορεί να νοσηλευτεί, αλλά δεν θα κάνεις τις επιπλοκές σε μεγάλο ποσοστό. 

Οι μεγάλοι άνθρωποι όταν έχουν ένα υπόβαθρο με υποκείμενα νοσήματα τότε ο οργανισμός τους, τα αντισώματά τους δεν μπορούν να αντιδρούν σε όλους τους ιους», είπε.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε τη μάσκα μας όπου χρειαστεί, είτε πρόκειται για εσωτερικό είτε για εξωτερικό χώρο.


epirusblog.gr
5 of 5
Παγώνη: Σε έξαρση ο κορωνοϊός, άνοδος 8% με 10% στα κρούσματα, θα ξεκινήσει κοκτέιλ με τη γρίπη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5624316144300117137
item