Οι συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις αν είσαι πάνω από 30

Οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις φτάσουν στην ηλικία των 30 αλλάζουν πολλά πράγματα στη ζωή τους. Στα τριάντα ξέρεις πάνω κάτω ποιος είσαι. Τα θέλω σου. Η προσωπικότητά σου έχει διαμορφωθεί. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης. Κάθε άλλο. Όσο ζεις, μαθαίνεις.

Γι' αυτό, τα τριάντα είναι μια ιδανική ηλικία για να ξεκινήσεις να επενδύεις στον εαυτό σου. Πέρα από τη δουλειά σου, τους φίλους, τις σχέσεις και τα χόμπι σου. Είναι η στιγμή που χρειάζεσαι εσύ φροντίδα.

Δείτε παρακάτω μερικά πράγματα που μπορείτε και εσείς να επενδύσετε.

Χτίσε το network σου

Όποιος επαγγελματικός τομέας κι αν σε ενδιαφέρει ξεκίνα να στήνεις τις επαφές σου. Κράτα στο αρχείο σου τους ανθρώπους που θεωρείς σημαντικούς και τις γνωριμίες που σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά.

Εκμεταλλεύσου γνώσεις από γονείς και παππούδες

Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι χρειάζεσαι βοήθεια, από όπου μπορείς να την λάβεις. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου έχουν ζήσει καταστάσεις, για τις οποίες οι συμβουλές τους μπορεί να σε σώσουν. Είτε πρόκειται για την καριέρα σου, είτε για τη διαχείριση των χρημάτων σου. 

Μάθε να διαχειρίζεσαι το budget σου

Στα είκοσί σου σίγουρα έμαθες κάποια βασικά για την διαχείριση των πόρων. Στα τριάντα όμως, θα πρέπει να εστιάσεις στο κέρδος που θα σου αποφέρει η δουλειά σου, και ακόμα, πώς μπορείς αυτό να αυξάνεται όσο περνά ο καιρός.

Αναβάθμισε τις ικανότητές σου

Αφιέρωσε χρόνο για να μάθεις εκείνη τη γλώσσα που ήθελες ή γίνε expert στον προγραμματισμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι εταιρείες προτιμούν ανθρώπους που δε σταματούν να ασχολούνται με την εκμάθηση νέων δεξιότητων, παρά καταφεύγουν στην πρόσληψη νέων ατόμων. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από χόμπυ, που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις ή να αποκτήσεις έναν καινούργιο ρόλο.

Γνώρισε τον κόσμο της ψυχοθεραπείας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον αναζητούν βοήθεια σχετικά με τα επαγγελματικά και προσωπικά τους θέματα. Η καλύτερη περίοδος της ζωής σου για να επενδύσεις στον εαυτό σου, επιτρέποντάς του να καθοδηγηθεί από έναν μέντορα, έναν ψυχολόγο ή έναν life coach, είναι αυτή των τριάντα.

Μη φοβάσαι την αποτυχία

Μπορείς να μάθεις πολλά από κάθε αποτυχία που βιώνεις. Είναι αυτό που θα σε κάνει πιο δυνατό και θα σου δώσει κίνητρο και έμπνευση να συνεχίσεις την προσπάθεια.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις αν είσαι πάνω από 30
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3882632353881121752
item