3 οικονομικά city breaks γι’ αυτούς που έχουν συγκεκριμένο budget

Ένα city break δε χρειάζεται να είναι ακριβό. Απολαύστε οικονομικά προσιτούς προορισμούς για μοναδικές διακοπές!

Πώς να κάνετε ένα προγραμματισμένο city break πολύ οικονομικό;

Αν η απαιτητική καθημερινότητα είναι υπεύθυνη για την κούραση που νιώθετε. 

Αν οι πολλές υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να ξεκουραστείτε. αν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σας τον περνάτε ξαπλωμένοι βλέποντας τηλεόραση, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα πραγματικά αξέχαστο city break. 

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε, είναι αν θα πραγματοποιήσετε το επόμενό σας ταξίδι μόνοι ή με παρέα.

Αν αποφασίσετε ότι ο καλύτερός σας φίλος θα σας συνοδεύσει, τότε επιλέξτε έναν προορισμό γεμάτο διασκέδαση και με καινούργια υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Ένας τέτοιος προορισμός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από ένα μεγάλο υπέροχο νησί όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος. Γ

ια να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι το πρώτο σας μέλημα είναι να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια τα οποία αν μάλιστα είναι και φθηνά θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε λίγες περισσότερες μέρες σε έναν τέτοιο προορισμό.

Το καλό με αυτά τα δύο νησιά είναι ότι είναι αρκετά μεγάλα και αυτό και μόνο προϋποθέτει την υπάρξει πολλών καταλυμάτων, από πολύ ακριβά μέχρι και αρκετά φθηνά για όσους δεν θέλουν να χαλάσουν πολλά λεφτά στο μέρος όπου θα κοιμούνται. 

Αν όλα τα παραπάνω αποφασιστούν και κλειστούν με καθαρό μυαλό, τότε σίγουρα οι ολιγοήμερες διακοπές σας θα είναι οικονομικές χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε κάτι από αυτά που σκεφτόσασταν να κάνετε.

Πώς ένα ταξίδι σας στην Αθήνα μπορεί να μετατραπεί σε ένα οικονομικό ταξίδι;

Το κλειδί για να γίνουν όλες οι μικρές ή μεγάλες αποδράσεις μας αρκετά οικονομικές, από και προς σε πόλεις που μας αρέσουν και αγαπάμε ιδιαίτερα είναι να ψάχνουμε για εισιτήρια και καταλύματα πολύ νωρίτερα από τις προγραμματισμένες μας ημερομηνίες. 

Μάλιστα, αν έχουμε την δυνατότητα να ξέρουμε για παράδειγμα ότι θα ταξιδέψουμε για Αθήνα και τις ημέρες αδείας μας ακόμη και δύο μήνες πριν, καλό θα ήταν να κάνουμε ακόμη και τότε μία πιο εκτεταμένη έρευνα.

Ψάχνοντας δύο μήνες πριν, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε φθηνά αεροπορικά για Αθήνα, τα οποία μπορούν ακόμη και να σας εξασφαλίσουν λίγες παραπάνω μέρες διαμονής στην Αθήνα. Το ίδιο ισχύει και με την εξεύρεση ενός φθηνού ξενοδοχείου ή δωματίου.

Το επόμενό σας βήμα είναι η δημιουργία ενός πλάνου ημερήσιων δραστηριοτήτων που θα διασκεδάζουν σε μέγιστο βαθμό και εσάς αλλά και τον φίλο σας.

Σε αυτό το πλάνο δεν χρειάζεται να προσθέσετε δραστηριότητες που κοστίζουν χρήματα. 

Μπορείτε για παράδειγμα ένα πρωινό να το περάσετε κάνοντας μια βόλτα στον Εθνικό κήπο ή συμπληρώνοντας μια ημέρα που θα περιλαμβάνει κολύμπι σε μία παραλία από την περιφέρεια Αττικής.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι επίσης μια ανέξοδη εκδρομή που δεν πρέπει να αμελήσετε να κάνετε εφόσον καθ’ όλη την διάρκειά της θα ταξιδέψετε με εικόνες που θα σας θυμίσουν εξωτικές παραλίες.

Mπορεί ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη να γίνει οικονομικά προσιτό;

Ακόμη και αν Θεσσαλονίκη φημίζεται για την νυχτερινή της διασκέδαση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι μια ακριβή πόλη. 

Οι τιμές για την διασκέδασή της κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την Αθήνα. Άνετα λοιπόν κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι μπορεί να περάσει καλά κάνοντας ένα city break στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει μια περιουσία.

Το καλό με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι, ότι είναι ο ενδιάμεσος σταθμός και για πολλούς άλλους προορισμούς, κάτι που την καθιστά Hub για ταξιδιώτες και κάτι που την κάνει να δέχεται πολλές πτήσεις μέσα στην ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι έχοντας τόσες πολλές αφίξεις, μπορεί κανείς άνετα να βρει μια φθηνή πτήση για να φτάσει εκεί.

epirusblog.gr
5 of 5
3 οικονομικά city breaks γι’ αυτούς που έχουν συγκεκριμένο budget
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3920914875356491558
item