Η σπείρα με τα «μαϊμού» τροχαία προσπάθησε να αρπάξει 260.000 ευρώ από ηλικιωμένες

Τουλάχιστον άλλες δύο τετελεσμένες απάτες και δύο απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα, είχαν διαπράξει από τις 18 Οκτωβρίου οι απατεώνες οι οποίοι παριστάνουν τους γιατρούς και απαιτούν χρήματα με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση!

Οι δράστες ζητούσαν συνολικά πάνω από 260.000 ευρώ από τα θύματά τους και από τις δυο ηλικιωμένες που κατάφεραν να εξαπατήσουν είχαν τσεπώσει συνολικά 26.500 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας, όπως προέκυψε από την προανάκριση της Ασφάλειας Πατρών που συνέλαβε τον Βούλγαρο "εισπράκτορα" στα Σαγέικα Αχαΐας, το απόγευμα της Τρίτης. 

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε μια 80χρονη από έναν άγνωστο που επικαλέστηκε τραυματισμό της κόρης της και της ζήτησε 40.000 ευρώ για τα έξοδα του χειρουργείου.

Όμως, η ηλικιωμένη κράτησε την ψυχραιμία της και, όταν του έδωσε ψεύτικο όνομα της κόρης της, εκείνος το δέχθηκε ως σωστό, αποκαλύπτοντας έτσι ότι ήταν απατεώνας! 

Η 80χρονη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να παραδώσει τα χρήματα, αλλά ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας. 

Όταν εμφανίστηκε ο 35χρονος από την Βουλγαρία για να τα παραλάβει, η γριούλα του πέταξε μια σακούλα που είχε μέσα... περιοδικά! Μόλις την πήρε στα χέρια του ο αλλοδαπός, συνελήφθη.

Πάνω στον 35χρονο Βούλγαρο κατασχέθηκαν 6.500 ευρώ, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σε κακουργηματικό βαθμό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και την εξιχνίαση απατών και σε άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη.

epirusblog.gr
5 of 5
Η σπείρα με τα «μαϊμού» τροχαία προσπάθησε να αρπάξει 260.000 ευρώ από ηλικιωμένες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5571565129815175894
item