Στις 21 Οκτωβρίου η πρώτη ελληνική FDI εισέρχεται στο dry dock – Τελετή παρουσία του Α/ΓΕΝ Πετράκη

Στις 21 Οκτωβρίου ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης αναμένεται να μεταβεί στα ναυπηγεία της Λοριάν στη Γαλλία προκειμένου να παρευρεθεί στη τελετή εισαγωγής της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI στο λεγόμενο «dry dock». 

Ήδη όπως διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι η πρώτη ελληνική φρεγάτα βρίσκεται σε φάση προχωρημένης ναυπήγησης ενώ ακολουθεί και η δεύτερη με καταιγιστικούς ρυθμούς. 

Το ίδιο συμβαίνει και με το τρίτο πλοίο το οποίο ναυπηγείται νωρίτερα του χρονοδιαγράμματος. Η Naval Group δικαιώνει το ΠΝ πως ήταν η μοναδική εταιρεία η οποία πρόσφερε ναυπήγηση πλοίων τόσο σύντομα και άμεσα δίχως καθυστερήσεις και τεχνικό ρίσκο.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται απολύτως επιτυχημένα και ομαλά και το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένο για την επιλογή του. Και φυσικά η ηγεσία του η οποία υπήρξε υπέρ της γαλλικής επιλογής. 

Την ίδια στιγμή πυρετωδώς εργάζονται τα στελέχη του Ναυτικού Κλιμακίου της Λοριάν με επικεφαλής τον Αρχιπλοίαρχο Θεοχάρη Χατζόπουλο ΠΝ που αποτελούν τα μάτια του ΠΝ στη Γαλλία.

Στη Μεσογείων και το Στρατόπεδο «Παπάγου» η ηγεσία του ΠΝ καταβάλει κάθετη δυνατή προσπάθεια για την ενεργοποίηση της τέταρτης FDI της κλάσης «ΚΙΜΩΝ» ώστε το ΠΝ να σχηματίσει μια δύναμη κρούσης τεσσάρων φρεγατών FDI με έμφαση στην αεράμυνα περιοχής και τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Αυτό άλλωστε αποτελεί και το βασικό ζητούμενο για το ΠΝ και την ηγεσία του. Αμφότεροι οι Αντιναύαρχοι Στυλιανός Πετράκης και Παναγιώτης Λυμπέρης έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τη πολιτική ηγεσία και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναγκαιότητα επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενδεδειγμένη επιλογή που πρεσβεύουν οι FDI.

Γι’ αυτό και αποτελεί εθνικό, ηθικό και πατριωτικό καθήκον από τη κυβέρνηση να στηριχθεί η ηγεσία του ΠΝ και να μην εφαρμόζεται η πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Για την ηγεσία του ΠΝ οι προκλήσεις της Ανατολικής Μεσογείου αποτελούν ευκαιρία οικοδόμησης ενός νέου ναυτικού με έμφαση στις επιχειρήσεις ανοικτής θάλασσας. 

Σε πείσμα όσων βάλουν και διαβάλουν με αθέμιτους τρόπους την ηγεσία του ΠΝ αυτή εργάζεται σταθερά και μεθοδικά με συνέχεια και συνέπεια στον σχεδιασμό ώστε το ΠΝ να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία. 

Σε κάθε περίπτωση στο αυριανό ΚΥΣΕΑ ο Α/ΓΕΝ θα υπενθυμίσει στον πρωθυπουργό την αναγκαιότητα άμεσης λήψης απόφασης για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ και της άσκησης προαίρεσης για τη 4η φρεγάτα της κλάσης «ΚΙΜΩΝ».

epirusblog.gr
5 of 5
Στις 21 Οκτωβρίου η πρώτη ελληνική FDI εισέρχεται στο dry dock – Τελετή παρουσία του Α/ΓΕΝ Πετράκη
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3382761604799643893
item