Άρτα: Χρήστος Τσιρογιάννης - «Στόχος το 2023 τα ΚΑΠΗ του Δήμου να εμπλουτιστούν με νέες δράσεις και να έχουν φυσικοθεραπευτή»

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων εξελίσσονται και αναβαθμίζονται: νέες δωρεάν υπηρεσίες και συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Άρτας του Δήμου Αρταίων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πaνέτας επισκέφτηκαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου. 

Στόχος των επισκέψεων ήταν Δήμαρχος και Πρόεδρος να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση των ΚΑΠΗ μετά τα χρόνια της πανδημίας αλλά και να προγραμματιστούν νέες δράσεις που αφενός θα κάνουν πιο ελκτικά τα ΚΑΠΗ, αφετέρου θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες.

Έτσι για το επόμενο διάστημα και ανάλογα τις δυνατότητες του κάθε Κέντρου, προγραμματίζονται να γίνουν:

  • Πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδρομές
  • Δημιουργικά σεμινάρια (χειροτεχνίες, ζωγραφική, κλπ)
  • Ιατρικές υπηρεσίες (συνταγογράφηση, μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, κλπ )
  • Υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Άρτας (έλεγχος και εκπαίδευση σε θέματα σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, κλπ)
  • Συνέργειες με ομάδες εθελοντών
    Για τα ΚΑΠΗ, ο Πρόεδρος Γιώργος Πανέτας συνομιλώντας με τους εργαζομένους τόνισε πόσο σημαντική ήταν η δουλειά τους που ακόμη και μέσα στην πανδημία, σε συνεργασία με το “Βοήθεια στο Σπίτι» στήριξαν τους ηλικιωμένους μην αφήνοντας κανέναν αβοήθητο.
Σημαντική, επίσης, είναι και η προσωπική δέσμευση του Δημάρχου τα ΚΑΠΗ να ελαφρύνουν τις ανάγκες των νοικοκυριών των ηλικιωμένων, μέσα από δωρεάν υπηρεσίες. «Προσπαθούμε να έρθουν και φυσικοθεραπευτές στα ΚΑΠΗ, γιατί ξέρω πως είναι κάτι που το έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Χρήστος Τσιρογιάννης - «Στόχος το 2023 τα ΚΑΠΗ του Δήμου να εμπλουτιστούν με νέες δράσεις και να έχουν φυσικοθεραπευτή»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6684100625810066518
item