Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αστυνομικών για τον βιασμό 19χρονης μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους κατήγγειλε μία 19χρονη ότι τη βίασαν στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί φέρονται επιπλέον να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της καταγγέλλουσας έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ομόνοια: Οι δύο αστυνομικοί έχουν συλληφθεί μετά την καταγγελία της 19χρονης

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί συνέλαβαν τους συναδέλφους τους μετά την καταγγελία της κοπέλας. Η 19χρονη εξετάστηκε από την ιατροδικαστή, κ. Μαριανού, η οποία διαπίστωσε ίχνη βιασμού.

Αμέσως μετά την καταγγελία της 19χρονης στις 12 Οκτωβρίου, ξεκίνησε έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη των δύο αστυνομικών

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βιασμό.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία από βραδινές ώρες της (11-10-2022), έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της (12-10-2022) οι δύο αστυνομικοί προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της εντός Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η παθούσα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες της σε βάρος της πράξης, ενώ παράλληλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media τόνισε ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και υπογράμμισε πως, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας.
epirusblog.gr
5 of 5
Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αστυνομικών για τον βιασμό 19χρονης μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8386414458773030464
item