Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για εντοπισμό ομαδικού τάφου στη Λίμαν με 180 σορούς

Ένας ομαδικός τάφος φαίνεται πώς βρέθηκε στην πόλη Λίμαν, ανακαταλήφθηκε το περασμένο Σάββατο από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του περιφερειάρχη, Πάβλο Κιριλένκο, μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσα πτώματα περιέχει.

Ωστόσο, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας, πως ο τάφος αυτός περιείχε 180 πτώματα.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν συχνά τα στρατεύματα της Ρωσίας πως διαπράττουν εγκλήματα πολέμου σε περιοχές που έχουν κυριεύσει αφότου εισέβαλαν στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου. Η Μόσχα το διαψεύδει.

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε εκταφή 436 πτωμάτων στη βορειοανατολική πόλη Ιζιούμ μετά την ανακατάληψή της από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για ανθρώπους που βρήκαν βίαιο θάνατο, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κ. Κιριλένκο, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ντονιέτσκ, ανέφερε στην ανάρτησή του ότι στον ομαδικό τάφο θεωρείται πως κείτονταν «τόσο στρατιώτες όσο και πολίτες» και ότι «ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη».

Πρόσθεσε πως εντοπίστηκε τοποθεσία με περίπου 200 τάφους, που περιείχαν πτώματα αμάχων. Δεν ξεκαθάρισε πότε ή πώς πέθαναν.

epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για εντοπισμό ομαδικού τάφου στη Λίμαν με 180 σορούς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7014272883446936293
item