Ήγουμενίτσα: Βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε ενεργά στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), που διεξήχθη το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2022, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. 

Στο Συνέδριο με θέμα "Η αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη, αναπτύχθηκαν οι έξι (6) πυλώνες πολιτικής των Υγιών Πόλεων (Άνθρωποι, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή, Τόπος, Πλανήτης) και παρουσιάστηκαν οι πολιτικές και οι καλές πρακτικές που ακολουθούν οι Δήμοι με στόχο τη διατήρηση της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β' του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, με ομιλία του παρουσίασε τις πολιτικές του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον πυλώνα "Άνθρωποι" στην οποία εντάσσονται όλες οι πολιτικές και οι δράσεις από την αρχή της ζωής ενός ανθρώπου και καθ' όλη τη διάρκειά της.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και καταρτίστηκε η πολιτική διακήρυξη στην οποία μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δικτύου συμφώνησαν ότι οι Τοπικές Αρχές πρέπει να έχουν φωνή και να απαιτούν να ακούγονται στα κέντρα των αποφάσεων.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την απονομή επαίνου κοινωνικής προσφοράς στον Δήμο Ηγουμενίτσας για την πρόληψη της υγείας, μέσω της θεσμοθέτησης του ΚΕΠ Υγείας. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ελευθέριος Κώστας και η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κα. Νικολέτα Λάμπρου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β' του ΕΔΔΥΠΠΥ δήλωσε σχετικά:

“Από την πρώτη στιγμή που ιδρύσαμε το ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας, εστιάσαμε στον άνθρωπο και στην προαγωγή της υγείας και της ευημερίας του, ενώ πρόθεση μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμη ευνοϊκότερες συνθήκες διαβίωσης, ανθρωποκεντρικές, προσβάσιμες και ισότιμες για όλους. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δικτύου μας κ. Γεώργιο Πατούλη για την ώθηση που δίνει στο δίκτυο αλλά και τη φιλοξενία του, την Εθνική Συντονίστρια Υγιών Πόλεων κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου για τη συνεχή στήριξη και ενθάρρυνση της, το Δίκτυο για την υποστήριξη που μας παρέχει και τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας κα Νικολέτα Λάμπρου & κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου για την άοκνη υλοποίηση των δράσεων του ΕΔΔΥΠΠΥ και των πρωτοβουλιών που επιδεικνύουν.”
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8503453435039577213
item