Διάσημα ερωτικά τρίγωνα… που προκάλεσαν σάλο από τον 16ο αιώνα έως σήμερα

Ερωτικά τρίγωνα που προκάλεσαν σκάνδαλο στην εποχή τους και ιστορίες που απέκτησαν τεράστια δημοσιότητα λόγω των λαμπερών προσωπικοτήτων που εμπλέκονταν σε αυτές.

Ποιητές, βασιλιάδες, πριγκίπισσες, ηθοποιοί, τραγουδιστές… Στα θέματα του έρωτα δεν χωρά διαχωρισμός. 

Θυελλώδεις σχέσεις που άλλοτε κατέληξαν σε τραγωδίες, άλλοτε χάρισαν αριστουργήματα στην ανθρωπότητα και άλλοτε απλώς έδωσαν πλούσια τροφή για σχόλια και για τα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ.

Πέρσι Σέλεϊ, Μαίρη και Χάριετ

Το έτος 1814, ο άγγλος ποιητής Πέρσι Σέλεϊ θα γνωρίσει τη μόλις 15 χρονών Μαίρη Γκόντγουιν, την οποία θα πείσει να το σκάσει μαζί τους. 

Η ιστορία θυμίζει μυθιστόρημα: Εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει από μια κακιά μητριά που αρνιόταν να πληρώσει για την εκπαίδευσή της.

Ο Σέλεϊ, ένας από τους σημαντικότερους ποιητές όλων των εποχών, θα παρατήσει την έγκυο σύζυγό του, Χάριετ, για τη μικρή Μαίρη. Η εγκατάλειψη θα οδηγήσει τη Χάριετ στην αυτοκτονία, μια τραγωδία που άνοιξε τον δρόμο για τον γάμο του Πέρσι και της Μαίρη. 

Η σκανδαλώδης σχέση του ζευγαριού που προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό τα ήθη της εποχής θα αφήσει πίσω της αριστουργήματα και ένα τεράστιο αποτύπωμα στον πολιτισμό. 

Η ριζοσπαστική, αμφιλεγόμενη ποίηση του Πέρσεϊ θα επηρεάσει από τον Χένρι Ντέιβιντ Θόρο μέχρι τους συγγραφείς της δημοφιλούς σειράς Breaking Bad, που έδωσαν σε ένα από τα επεισόδια το όνομα του ποιήματός του Οζυμανδίας. 

Η Μαίρη θα γράψει τον Φρανκενστάιν, ένα έργο που θεωρείται το πρώτο σύγχρονο μυθιστόρημα τρόμου, το οποίο μεταφέρθηκε πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη.Ερρίκος Η’ της Αγγλίας, Αικατερίνη της Αραγονίας και Άννα Μπολέιν

Το 1509, ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄ παντρεύεται την πρώτη του σύζυγο Αικατερίνη της Αραγονίας, με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος. 

Στην αρχή τουλάχιστον του κοινού της βίου, καθώς ο μη ερχομός του πολυπόθητου διαδόχου θα απογοητεύσει τον Ερρίκο και θα τον σπρώξει στην Άννα Μπολέιν. 

Η Άννα αρνείται, ωστόσο, να γίνει ερωμένη του, κυρίως διότι έχει προηγηθεί η σχέση του Ερρίκου με την αδερφή της. Έτσι λοιπόν εκείνος αποφασίζει να ακυρώσει τον γάμο του με την Αικατερίνη.

Όταν ο Πάπας αρνείται να προχωρήσει στην ακύρωση του γάμου, ο βασιλιάς θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Γεγονός που θα οδηγήσει στον αφορισμό του από τον Πάπα, με αποτέλεσμα ο Ερρίκος να ανακηρυχθεί ως αρχηγός της Εκκλησίας της Αγγλίας. 

Ο γάμος τους θα πραγματοποιηθεί το 1533, αλλά και η Άννα δεν θα καταφέρει να του χαρίσει τον διάδοχο. Η μοιραία γυναίκα θα απαγχονιστεί τρία περίπου χρόνια μετά τον γάμο της με τον βασιλιά.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον και οι σύζυγοί τους

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε ήδη ένα ερωτικό τρίγωνο στο ιστορικό της, αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει τον χωρισμό του Έντι Φίσερ με τη Ντέμπι Ρέινολντς. 

Φαίνεται όμως πως χρειαζόταν μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση… Το 1963, η Λιζ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον θα γνωριστούν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Αντώνιος και Κλεοπάτρα». Διάσημοι και παντρεμένοι και οι δύο, η έλξη είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή. 

Η σχέση που θα προκύψει δεν θα μείνει για πολύ κρυφή, κυρίως εξαιτίας των παπαράτσι που τους ακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα. Μια σχέση σκάνδαλο, που καταδικάστηκε ευρέως, αποτελώντας παράλληλα και ένα από τα αξιομνημόνευτα ειδύλλια στην ιστορία του Χόλιγουντ. 

Τελικά οι δύο σταρ θα πάρουν διαζύγιο από τους συζύγους τους και θα παντρευτούν μεταξύ τους. Η σχέση τους θυελλώδης και περίπλοκη, κυρίως λόγω των προβλημάτων με το αλκοόλ που αντιμετώπιζαν και οι δύο. 

Το διαζύγιο θα έρθει το 1974, έπειτα από 10 περίπου χρόνια κοινού έγγαμου βίου. Το λαμπερό ζευγάρι θα ξαναπαντρευτεί το 1975 για να ξαναχωρίσει το 1976. Ποτέ όμως δεν ξεπέρασαν πραγματικά ο ένας τον άλλον. 

Η ταραχώδης σχέση των Τέιλορ και Μπάρτον θεωρείται ότι αποτέλεσε την αρχή της σύγχρονης φρενίτιδας για την προσωπική ζωή των αστέρων της σόου-μπιζ.

Κάρολος, Νταϊάνα και Καμίλα

Ένα άλλο ερωτικό τρίγωνο που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ ήταν εκείνο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. 

Ο γάμος του Καρόλου και της Νταϊάνα μεταδόθηκε διεθνώς το 1981, δίνοντας την εντύπωση ενός παραμυθιού. 

Η πραγματικότητα όμως θα αποδειχθεί διαφορετική… Ο Κάρολος ήταν ερωτευμένος με την πρώην σύντροφό του Καμίλα, η οποία δεν κρινόταν όμως ως κατάλληλο ταίρι για τον πρίγκιπα, ο οποίος έπρεπε να παντρευτεί μια γυναίκα από αριστοκρατική οικογένεια. Και η Νταϊάνα ανταποκρινόταν σε αυτή την προϋπόθεση. 

Οι δυο τους γνώριζαν ελάχιστα ο ένας τον άλλον και, όπως αποδείχθηκε, είχαν ελάχιστα κοινά. Ενώ ήταν ήδη παντρεμένος, η σχέση του Καρόλου και της Καμίλα αναθερμάνθηκε. Και η ίδια η Νταϊάνα άρχισε να έχει τους δικούς της εκτός γάμου δεσμούς. 

Οι απιστίες τους σύντομα είδαν το φως της δημοσιότητας και ηχογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις διέρρευσαν στον Τύπο. 

Το ζευγάρι τελικά χώρισε, ενώ η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα έναν χρόνο αργότερα μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, κι ενώ οι παπαράτσι τους κυνηγούσαν στους δρόμους του Παρισιού.

Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λοβ, Μπίλι Κόργκαν

Μπορεί στις ΗΠΑ να μην υπάρχουν πριγκίπισσές και βασιλιάδες, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όμως ο Κερτ Κομπέιν και η Κόρτνεϊ Λοβ ήταν για τη χώρα ο βασιλιάς και η βασίλισσα της grunge. Εκείνος, τραγουδιστής των Nirvana. Εκείνη είχε το δικό της συγκρότημα Hole. 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1992 και, λόγω του εθισμού και των δύο στα ναρκωτικά, συγκρίθηκε συχνά με τους Τέιλορ και Μπάρτον. Πριν από τη σχέση της με τον Κερτ, η Κόρτνεϊ είχε δεσμό με τον τραγουδιστή των Smashing Pumpkins, Μπίλι Κόργκαν. 

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν μάλιστα πως απάτησε τον Κομπέιν με τον Κόργκαν ενώ ήταν ήδη παντρεμένη μαζί του και ότι εκείνος το έμαθε λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Μπραντ Πιτ, Τζένιφερ Άνιστον, Αντζελίνα Τζολί

Το πιο διάσημο ερωτικό τρίγωνο του 21ου πρώτου αιώνα είναι αναμφισβήτητα εκείνο των Πιτ, Άνιστον και Τζολί. 

Ο Μπραντ και η Άνιστον ήταν το χρυσό ζευγάρι του Χόλιγουντ: ο σέξι πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ και η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της σειράς Friends. 

Όλα κατέρρευσαν όταν ο Πιτ και η Τζολί συναντήθηκαν στο πλατό της ταινίας Mr. and Mrs. Smith. Όπως και η Ελίζαμπεθ, έτσι και η Αντζελίνα, δεν είχε την καλύτερη φήμη όσον αφορά τις σχέσεις. Είχε προηγηθεί η διάλυση του αρραβώνα του Μπίλι Μπομπ Θόρτον με τη Λόρα Ντερν εξαιτίας της. 

Γρήγορα η έλξη των δύο ηθοποιών θα μετατραπεί σε σχέση, «σκανδαλίζοντας» τον κόσμο και τον Τύπο, που δεν τους χαρίστηκε καθόλου. 

Το ζευγάρι είναι σήμερα παντρεμένο και ευτυχισμένο, ενώ η μεταμόρφωση της Αντζελίνα, η οποία έχει αφοσιωθεί σήμερα στην ανθρωπιστική βοήθεια, θεωρείται ως μία από τις πιο αξιοσημείωτες στην ιστορία της σόου-μπιζ. 

Αλλά και η ίδια η Τζένιφερ προχώρησε τη ζωή της και είναι σήμερα παντρεμένη και ευτυχισμένη με τον Τζάστιν Θερού.

epirusblog.gr
5 of 5
Διάσημα ερωτικά τρίγωνα… που προκάλεσαν σάλο από τον 16ο αιώνα έως σήμερα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2393059985353213227
item