15 πρώην μάγειρες και σερβιτόροι εξηγούν τι να μην τρώμε ποτέ σε μια ταβέρνα και όλα όσα πρέπει να προσέχουμε

Όταν πάμε σε ένα εστιατόριο ο κατάλογος με τα φαγητά φαντάζει πολύ ελκυστικός και κάποια πιάτα μπαίνουμε στον πειρασμό να θέλουμε οπωσδήποτε να τα δοκιμάσουμε.

Όμως, καλό θα ήταν να ξέρουμε εξ αρχής πως οι εστιάτορες επειδή δεν θέλουν να πετούν τρόφιμα είτε τα ανακυκλώνουν είτε ενώνουν αποφάγια ή εφευρίσκουν άλλους τρόπους προκειμένου να μειώσουν τυχόν χασούρες. 

Επίσης, αρκετές φορές δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής με αποτέλεσμα πολλά μαγειρεμένα φαγητά επί ώρες να είναι εκτεθειμένα στη ζέστη άρα και σε βακτήρια.

Τι συμβουλεύουν πρώην εργαζόμενοι σε ταβέρνες να μην τρώμε στα τουριστικά μέρη

Κιμάς

Ο βοδινός κιμάς κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με τα πιο επικίνδυνα κρέατα, με το βακτήριο E.Coli να οδηγεί σε πολλές γαστρεντερολογικές ασθένειες.

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί με σιγουριά να ξέρει αν το μπιφτέκι του είναι καλό, ή αν έχει υψηλό μικροβιακό φορτίο, ή από ποιο ζώο και ποιο μέρος του ζώου προέρχεται κιμάς.

Πιάτα που πιθανώς δεν έχουν αυξημένη κατανάλωση πρέπει να τα αποφεύγουμε

Πιάτα με εξεζητημένες γεύσεις πιθανώς δεν είναι φρέσκα καθώς η κατανάλωσή τους είναι περιορισμένη.

Μαγειρευτά φαγητά

Επιλέξτε τα μόνο σε μέρη που είναι φημισμένα για τα μαγειρευτά τους φαγητά αλλιώς κινδυνεύετε να φάτε κατεψυγμένα που αποψύχθηκαν πριν μερικές ώρες ή στην ακόμη χειρότερη περίπτωση αφημένα επί ώρες στη ζέστη μέσα σε κατσαρόλες.

Κοτόπουλο

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα μικρόβια. Ο μόνος τρόπος για να σκοτώσουμε τα παθογόνα μικρόβια που βρίσκονται στα τρόφιμα είναι με το σωστό μαγείρεμα τους.

Θα πρέπει κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην επιμολύνουμε κάποιο άλλο τρόφιμο με το νωπό κοτόπουλο. 

Η επιμόλυνση μπορεί να συμβεί όταν το νωπό κοτόπουλο, ή ακόμα και τα ζουμιά του έρθουν με κάποιο τρόπο σε επαφή με άλλα τρόφιμα και ιδίως με ήδη μαγειρεμένα ή με αυτά που τρώγονται ωμά όπως τα λαχανικά.

Ένα παράδειγμα του πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί είναι αν ένας μάγειρας κόψει το ωμό κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και αργότερα κόψει ντομάτες στο ίδιο ξύλο κοπής χωρίς πρώτα να το πλύνει.

Μαχαιροπίρουνα

Πολλές ταβέρνες δεν προσέχουν καθόλου τα μαχαιροπίρουνά τους, δεν τα πλένουν σωστά ή τα αφήνουν επί ώρες εκτεθειμένα σε σκόνη και σε έντομα πάνω στα στρωμένα τραπέζια. 

Επίσης, κάποιες φορές χρησιμοποιούν στις ταβέρνες και στα εστιατόρια πιρούνια, μαχαίρια κ.λ.π για να κόψουν κοτόπουλο ωμό άρα έχουν μικρόβια, και με το ίδιο μαχαίρι έκοψαν και το μαρούλι σας.


epirusblog.gr
5 of 5
15 πρώην μάγειρες και σερβιτόροι εξηγούν τι να μην τρώμε ποτέ σε μια ταβέρνα και όλα όσα πρέπει να προσέχουμε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4137971088146797703
item