Πάτρα: Εκτός κινδύνου τα 15 παιδιά με σαλμονέλα

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται 15 παιδιά σε νοσοκομείο της Πάτρας, με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης, λέει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Πρόκειται για τα παιδιά από τη Ναύπακτο που διαγνώσθηκαν με σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης 15 παιδιά, ηλικίας από εννέα μηνών έως 3,5 ετών, τα οποία παρουσιάζουν πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «προχθές μεταφέρθηκε από τη Ναυπακτία στο «Καραμανδάνειο» ένα παιδί με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης, ενώ μέχρι χθες το βράδυ της Πέμπτης, μεταφέρθηκαν από την ίδια περιοχή άλλα έξι παιδιά με παρόμοια συμπτώματα».

Ελεγχος για τα αίτια του προβλήματος υγείας των παιδιών που νοσηλεύονται στην Πάτρα

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, «έπειτα από λίγες ώρες μεταφέρθηκαν από τη Ναυπακτία στο «Καραμανδάνειο» άλλα οκτώ παιδιά με τα ίδια συμπτώματα, ενώ δύο από τους μικρούς ασθενείς νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στα παιδιά παρέχεται η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και θεραπευτική αγωγή, ενώ προχωρά ο εργαστηριακός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε τα προβλήματα υγείας στα παιδιά».epirusblog.gr
5 of 5
Πάτρα: Εκτός κινδύνου τα 15 παιδιά με σαλμονέλα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4829448773814329531
item