10 Μυστηριώδεις Ανακαλύψεις στην Ανταρκτική που Λίγοι Γνωρίζουν

Η Ανταρκτική είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Γης. Είναι η πιο κρύα τοποθεσία που ανακαλύφθηκε ποτέ, με μέση θερμοκρασία -58ºF (δηλαδή -50 ºC) και περιστασιακή πτώση έως και -128,5ºF (-89,17 ºC). 

Επιπλέον, αυτή η ήπειρος παραμένει η λιγότερο που έχει εξερευνηθεί. Η Ανταρκτική δεν έχει ζώνες ώρας, δεν υπάρχουν χώρες, ωστόσο έχει 2 ΑΤΜ! Αυτή η παγωμένη ήπειρος λέγεται ότι κρύβει πάρα πολλά μυστικά και πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί. 

Όμως, πέρα από όλα αυτά, υπάρχουν και διάφορα αντικείμενα που έχουν βρεθεί, μερικά από τα οποία συνθέτουν ένα ακόμα μυστήριο. Σύμφωνα με το BRIGHT SIDE κανάλι του YouTube, θα μάθουμε για 10 μυστηριώδη και περίεργα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στον πάγο της Ανταρκτικής.

– Αυτή, ήταν μια πραγματικά συγκλονιστική ανακάλυψη: 3 επιμήκη κρανία βρέθηκαν στην Ανταρκτική το 2014. Αυτά τα κρανία είναι τα πρώτα ανθρώπινα λείψανα που αποκαλύφθηκαν στην Ανταρκτική.

– Τα τελευταία 50 χρόνια, οι άνθρωποι έχουν βρει περισσότερους από 10.000 μετεωρίτες εκεί. Μερικοί από αυτούς έχουν ηλικία άνω των 700.000 ετών.

– Αποδεικνύεται ότι οι δεινόσαυροι ζούσαν στην Ανταρκτική! Από τη δεκαετία του ’80, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει σχεδόν έναν τόνο απολιθωμάτων. Τα περισσότερα από αυτά τα απομεινάρια έχουν ηλικία άνω των 71 εκατομμυρίων ετών.

– Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια άλλη εκπληκτική ανακάλυψη το 2009: ο πάγος της Ανταρκτικής είχε κρύψει τα απολιθωμένα υπολείμματα ενός μοναδικού πλάσματος. Είχε το μέγεθος μιας σύγχρονης γάτας, αλλά, σε αντίθεση με τα δημοφιλή κατοικίδια που όλοι ξέρουμε, η συγκεκριμένη γεννούσε αυγά.

– Από έναν απίστευτο παγετώνα “τρέχει αίμα”. Το τρομακτικό κόκκινο υγρό ρέει πράγματι πάνω από τον πάγο και πέφτει στη θάλασσα. Ευτυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά όσο ακούγονται. Αυτός ο ασυνήθιστος καταρράκτης περιέχει τόσο πολύ οξείδιο σιδήρου που κάνει το νερό να μοιάζει με αίμα.

– Ενώ η Ανταρκτική είναι μια χιονισμένη ήπειρος, μάλλον δεν θα την συσχετίζατε ποτέ με έλλειψη νερού. Ωστόσο, η γη αυτή φιλοξενεί μία από τις πιο ξηρές τοποθεσίες του πλανήτη μας, τις λεγόμενες Dry Valleys (Ξηρές Κοιλάδες).

– 2 κουτιά εξαιρετικού σκωτσέζικου ουίσκι ήταν κρυμμένα στον πάγο της Ανταρκτικής για περισσότερα από 100 χρόνια. Αφού οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αυτόν τον απροσδόκητο θησαυρό, δεν το αφαίρεσαν αμέσως από τον πάγο επειδή φοβούνταν μήπως καταστρέψουν το εύρημά τους.

– Σε βάθος 1.100 μ., Αμερικανοί αρχαιολόγοι έκαναν μια πραγματικά τρομακτική ανακάλυψη. Ήρθαν σε “επαφή” με ένα άγνωστο πλάσμα που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο που να είναι γνωστό στους ανθρώπους.

– Οι επιστήμονες γνωρίζουν περίπου 400 λίμνες στην Ανταρκτική. Λόγω της απίστευτης πίεσης, το νερό παραμένει υγρό ακόμη και όταν η θερμοκρασία του είναι κάτω από το κανονικό σημείο ψύξης.

– Το 1914 ξεκίνησε η αυτοκρατορική δια-ανταρκτική αποστολή. Σκοπός της ήταν να διασχίσει την παγωμένη ήπειρο από τη μια πλευρά στην άλλη. 2 πλοία συμμετείχαν στο ταξίδι. Το τραγικό ήταν ότι ένα από αυτά κόλλησε στον πάγο και συνετρίβη.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα και, κυρίως, για να δείτε τα ευρήματα αυτά:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

10 Strange Things Found Frozen In Antarctica

diadrastika / Image by Karl Frey from Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
10 Μυστηριώδεις Ανακαλύψεις στην Ανταρκτική που Λίγοι Γνωρίζουν
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 1265739995306614555
item