To «κλειδωμένο» Αιγαίο φέρνει σε απόγνωση την Άγκυρα -Το «χάσμα» στον αέρα βαθαίνει - Έξι καινούργια Rafale το επόμενο «χτύπημα» - Η Τουρκία από τους S-300… πιάνεται

Το τελευταίο «χτύπημα» για την Άγκυρα, είναι η είσοδος της Ελλάδας και της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρόγραμμα του Stealth μαχητικού 5ης γενιάς F-35 από το οποίο αποκλείστηκε η Τουρκία ακριβώς εξαιτίας της εμμονής της στην απόκτηση των S-400.

«Το πραγματικό πρόβλημα της Τουρκίας προφανώς και δεν είναι οι Ελληνικοί S-300 αλλά το γεγονός ότι το χάσμα μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της TuAF συνεχώς διευρύνεται με τα επόμενα χρόνια να σηματοδοτούν πλήρη κυριαρχία της HAF όχι μόνο πάνω από το Αιγαίο αλλά στο σύνολο του FIR Αθηνών και ακόμη παραπέρα»

Αυτή είναι η βασική εξήγηση που δίνουν στρατιωτικές πηγές αλλά και γνώστες της εικόνας που επικρατεί στον αέρα για την κλιμακούμενη Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων εβδομάδων με την Άγκυρα να έχει αναγάγει τους Ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικούς πυραύλους που διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τον δήθεν «εγκλωβισμό» Τουρκικών F-16 σε μείζον θέμα. 

Και επιχειρούν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να εξισώσουν τους Ελληνικούς S-300-όλοι γνωρίζουν εντός της Συμμαχίας πως κατέληξαν στην Ελλάδα και στην Κρήτη- με τους Τουρκικούς S-400. 

Το τελευταίο «χτύπημα» για την Άγκυρα, «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» όπως εκτιμάται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το Ελληνικό Επιτελείο είναι η είσοδος της Ελλάδας και της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρόγραμμα του Stealth μαχητικού 5ης γενιάς F-35 από το οποίο αποκλείστηκε η Τουρκία ακριβώς εξαιτίας της εμμονής της στην απόκτηση των S-400. 

Άλλωστε αυτό καταδεικνύεται και από τη σχετική χθεσινή ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν.

H δεκαετής οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα έδωσε στους γείτονες την ψευδαίσθηση ότι τα «μπλε» φτερά θα καθηλωθούν και η ΤuAF θα «πάρει κεφάλι», όμως η Πολεμική Αεροπορία όχι απλά άντεξε αλλά πλέον με πλήρη «μετάκαυση» στους κινητήρες της και πολλά «mach» ταχύτητα διευρύνει συνεχώς τη διαφορά. 

Οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές των επόμενων έξι Rafale-πρόκειται για καινούργια μαχητικά- πάνω από τη Βάση Merignac στη Γαλλία τα οποία περιμένει η HAF έως τα τέλη του χρόνου αποτελούν μια ακόμη «μαχαιριά» στην Τουρκική αλαζονεία

Τα 6 Rafale τα οποία ήδη πετούν πάνω από το Αιγαίο σύντομα θα γίνουν 12 και θα καταλήξουν στα 24 δίνοντας στα Ελληνικά «φτερά» επιπλέον ισχύ αφού θα διαθέτουν πολύ πιο σύγχρονα μαχητικά από αυτά των γειτόνων. 

Ενώ το «άλμα» θα ολοκληρωθεί με την ένταξη στις Πολεμικές Μοίρες των 83 αναβαθμισμένων Viper αλλά σε επόμενη φάση και των 38 F-16 block 50 τα οποία επίσης θα εκσυγχρονιστούν.

Κι αν σήμερα οι Έλληνες ιπτάμενοι «κλειδώνουν» με ευκολία στα ραντάρ και στα όπλα τους τα Τουρκικά αεροσκάφη όπως και οι ίδιοι οι γείτονες παραδέχτηκαν ότι έγινε πρόσφατα κοντά στο Καστελόριζο, ακόμα και οι μη γνώστες μπορούν να αντιληφθούν τη συνέχεια με την ενσωμάτωση των Rafale και των Viper στο οπλοστάσιο της HAF. Είναι προφανές λοιπόν ότι το τελευταίο που απασχολεί την Τουρκική αεροπορία είναι οι Ελληνικοί S-300 στους οποίους επικεντρώνονται για καθαρά λόγους εκβιασμού των ΗΠΑ. 

Την ώρα που δίνουν μάχη για να ξεμπλοκάρουν την πώληση καινούργιων μαχητικών F-16. Αφού όπως τονίζουν με έμφαση αεροπορικές πηγές ακόμα και εάν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παροπλίσουν τους Ρωσικούς πυραύλους τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην κυριαρχία πάνω από το Αιγαίο.

epirusblog.gr
5 of 5
To «κλειδωμένο» Αιγαίο φέρνει σε απόγνωση την Άγκυρα -Το «χάσμα» στον αέρα βαθαίνει - Έξι καινούργια Rafale το επόμενο «χτύπημα» - Η Τουρκία από τους S-300… πιάνεται
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3165179301588052325
item