“Ακροβολισμός” του Στόλου στο Αιγαίο με αποστολές TASMO παρουσία αεροσκαφών Rafale κατά στόχων επιφανείας “δια πάσαν νόσον”

Απάντηση Αθήνας στο εθνικό συμβούλιο στην Άγκυρα με θέμα τα νησιά μας ενώ φουντώνουν οι φήμες για απόφαση του για περίεργο οικονομικό αποκλεισμό σε ελληνικά νησιά-Παραλαβή μεθαύριο της ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P79)

Με την επιθετική ρητορική της Τουρκίας να κτυπάει “κόκκινο”, και ενώ σήμερα έχουμε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στην Άγκυρα με αποκλειστικό θέμα, την αποστρατικοποίηση των νησιών μας, η Αθήνα στέλνει μήνυμα με ακροβολισμό των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων μας άσκηση “ΑΡΓΩ” με την πρώτη συμμετοχή αεροσκαφών Rafale.

Φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη σε πλήρη σύνθεση και ανάπτυξη, φορτωμένα με όλα τους τα οπλικά συστήματα θα βγουν στο Αιγαίο με τα εξής πολεμικά σενάρια:

Αντιαεροπορικού πολέμου, Ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Η ελληνο-γαλλική άσκηση με την επωνυμία “ΑΡΓΩ”, η οποία περιλαμβάνει αποβατική ενέργεια στη Σκύρο, καθώς το γαλλικό αποβατικό πλοίο έχει ελλιμενιστεί στον Βόλο.

Η εκτέλεση αποστολών κατά στόχων επιφανείας με ένα αεροσκάφος το οποίο προκαλεί φόβο στους Τούρκους, είναι σίγουρα ένα ενδεδειγμένο αποτέλεσμα για να κοπεί η όρεξη της Άγκυρας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης και μια ηχηρή απάντηση στο κρεσέντο τουρκικών εκβιασμών κατά της Ελλάδος, αφού οι Τούρκοι θέλουν να έχουν λόγο ουσιαστικά, για την άμυνα επί των νησιών μας, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια “φιλανδοποίησης” της χώρας μας.

Παραλαβή ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P79)

Επίσης την Πέμπτη, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο θα έχουμε την επίσημη παραλαβή της ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P79), η οποία ανεβάζει τον αριθμό της διοίκησης Ταχέων σκαφών κλάσης Ρουσέν σε Επτά, ενώ θα έχουμε ένα ακόμη σκάφος με πυραύλους EXOSET BLOCK III με εμβέλεια 180 χλμ.

Οι ΤΠΚ της διοίκησης Ταχέων σκαφών είναι τα “ θαλάσσια φαντάσματα” του Αιγαίου με τα οποία η χώρα μας έχει ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα πληγμάτων όχι μόνο σε εχθρικές μονάδες επιφανείας, αλλά και σε χερσαίους στόχους πολύ βαθιά στο εχθρικό έδαφος.  

Αντίδραση εκπροσώπου ΗΠΑ σε ερωτήσεις Τούρκου δημοσιογράφου για τα ελληνικά νησιά

Την Δευτέρα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δέχθηκε ερώτηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων AA.

Ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου: «Δεν ανησυχείτε για την κλιμάκωση της έντασης που προκάλεσε η Ελλάδα με την μεταφορά δεκάδων τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης στα νησιά στο Αιγαίο;»

Απάντηση Αμερικανού αξιωματούχου:

«Σε μια εποχή που η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο κράτος και η διατλαντική κοινότητα μαζί με την   διεθνή κοινότητα στέκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, δεν είναι η ώρα για δηλώσεις ή ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ.

Συνεχίστε την ενθάρρυνση για διπλωματική επίλυση τυχόν διαφορών».

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν δεν θεωρεί ισότιμη την Ελλάδα και συμμετέχει σε λίγες ώρες σε εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, καθώς θεωρεί την χώρα μας “μαριονέτα” της δύσης, η οποία εμποδίζει την δημιουργία της Μεγάλης Τουρκίας, εννοώντας προφανώς τα σύνορα του Εθνικού όρκου, τα οποία εμποδίζει όμως πραγματικά η συνθήκη της Λωζάνης.

Το πιο ανησυχητικό πάντως είναι ότι υπάρχουν φήμες στην Τουρκία για τουρκικό σχέδιο οικονομικού “αποκλεισμού” στα νησιά μας, με τις προθέσεις της Άγκυρας να μην είναι λογικές.

Σε αυτήν την περίπτωση τι θα κάνει η δύση αν έχουμε ένα επεισόδιο στο Αιγαίο, ως αντίποινα των Τούρκων στα απανωτά εμπάργκο των ΗΠΑ στην χώρα αυτή;

Την απάντηση αναμένεται να την δούμε επί του πεδίου, κυρίως διότι η τουρκική πλευρά ευρίσκεται πραγματικά τόσο πολύ “στριμωγμένη” από όλες τις πλευρές, για πρώτη φορά μετά το 1919.    

epirusblog.gr
5 of 5
“Ακροβολισμός” του Στόλου στο Αιγαίο με αποστολές TASMO παρουσία αεροσκαφών Rafale κατά στόχων επιφανείας “δια πάσαν νόσον”
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8739479320494806069
item