Nord Stream 1: Άνοιξε ο αγωγός φυσικού αερίου, με το σταγονόμετρο η ροή -Νωρίτερα ήταν μηδενική

Στις 184 κιλοβατώρες/ώρα καταγράφηκε η ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1 μεταξύ 13:00 και 14:00, ώρα Ελλάδος.

Η ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1 καταγράφηκε στις 184 κιλοβατώρες/ώρα μεταξύ της 13:00 και της 14:00 ώρα Ελλάδος από τη μηδενική ροή που είχε καταγραφεί τις προηγούμενες ώρες, σύμφωνα με τον διαχειριστή του αγωγού.

H νωρίτερη ανακοίνωση της Gazprom

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε την Πέμπτη (01/09) ότι ο αγωγός Nord Stream, ζωτικής σημασίας για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, θα κλείσει «εντελώς» μέχρι να επισκευαστεί μια τουρμπίνα.

Στην ανακοίνωσή της, η Gazprom ανέφερε ότι «διαπιστώθηκε διαρροή λαδιού μηχανής με πρόσμιξη στεγανοποιητικού υλικού στους ακροδέκτες των καλωδίων των αισθητήρων ταχύτητας του ρότορα χαμηλής και ενδιάμεσης πίεσης» στην τουρμπίνα κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας συντήρησης. «Μέχρι την επισκευή (…) η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα ανασταλεί πλήρως», δήλωσε ο όμιλος.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε την ίδια ημέρα ότι ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας Gazrpom εκτιμά ότι οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 θα ολοκληρωθούν εντός τριών ημερών.

«Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα. Η Gazprom ανέφερε ότι η διακοπή θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κάνουμε τις υποθέσεις μας βάσει αυτής της δήλωσης» δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης.

Η Siemens εκθέτει την Gazprom για τον Nord Stream 1

Η διαρροή λαδιού μηχανής, που, σύμφωνα με την Gazprom, εντοπίστηκε στην τελευταία εν λειτουργία τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης στην Πορτοβάγια, δεν συνιστά τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1, υποστηρίζει η εταιρεία Siemens Energy.

«Τέτοιες διαρροές δεν επηρεάζουν συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης», ανέφερε η γερμανική εταιρεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε σήμερα ότι από χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδος δεν έχει λάβει μέρος σε εργασίες συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.


epirusblog.gr
5 of 5
Nord Stream 1: Άνοιξε ο αγωγός φυσικού αερίου, με το σταγονόμετρο η ροή -Νωρίτερα ήταν μηδενική
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4633146365625651786
item