Πρέβεζα: “Ένα τραγούδι για την Ειρήνη” – Συναυλία της ορχήστρας “Magna Grecia” το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης

“Ενα τραγούδι για την Ειρήνη” είναι ο  τίτλος της ξεχωριστής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Στη συναυλία, με ελεύθερη  είσοδο για το κοινό,  θα συμμετέχει η ορχήστρα “Magna Grecia” (Μεγάλη Ελλάδα)  από την  Ιταλική Περιφέρεια Απουλίας καθώς και καλλιτέχνες από την Αλβανία.

Η πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στην Ιταλία,  την  Αλβανία, το Μαυροβούνιο και φυσικά την Ελλάδα ξεκίνησε το 1996 και με “συνδετικούς κρίκους” τα Γιάννενα και την Πρέβεζα (δυο πόλεις με στενές σχέσεις τόσο με την Ιταλία όσο και την Αλβανία).

Η ορχήστρα βρέθηκε  πρώτη φορά στην πόλη μας  το  2019 παρουσιάζοντας θρησκευτικά και παραδοσιακά τραγούδια στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωσταντίνου.

Με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας της Πούλιας (Απουλία,

Ιταλίας) σε συνεργασία με το αρχαιολογικό μουσείο του Τάραντο (MARTA)

του Δήμου του Φίερι (Αλβανία) και του Δήμου Πρέβεζας,  το Σάββατο 1η Οκτωβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα “επιστρέφει” και πάλι στην Πρέβεζα υπό την διεύθυνση του μαέστρου Πιέρο Ρομάνο, και με τους Τενόρους Γιοσέφ Γκιπάλι και Κάστριοτ Τούσα, ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο.

Η συμφωνική ορχήστρα Magna Grecia, που ιδρύθηκε το 1993, είναι σήμερα ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς για τους μουσικούς του Νότου. Είναι ένα ορχηστρικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας και αποτελεί μια πολύ σημαντική πραγματικότητα για τον μεγάλο αριθμό παραγωγών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους και προσφέρονται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή στη Νότια Ιταλία, αλλά και σε πολλές χώρες. κόσμο, όπως η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Ισπανία, η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο και φυσικά η Ελλάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: “Ένα τραγούδι για την Ειρήνη” – Συναυλία της ορχήστρας “Magna Grecia” το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2062093681449015210
item