Γιάννενα: Μια έρευνα για τη συμβολή του Ioannina Lake Run στην ευημερία των πολιτών

Πόσο συμβάλει η συμμετοχή στο Ioannina Lake Run και η παρακολούθηση του στην υποκειμενική ευημερία των πολιτών; Την απάντηση θα προσπαθήσει να δώσει ο δρ. Ιωάννης Παπαϊακώβου, συμβασιούχος διδάσκων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναλάβει να εξετάσει την ευημερία των πολιτών και τον ρόλο που παίζει σε αυτή η συμμετοχή σε ένα σημαντικό δρομικό γεγονός, αλλά και η παρακολούθησή του ως θεατής.

Με τη χρήση ερωτηματολογίων, δρομείς και θεατές θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή/παρακολούθηση και το αν και κατά πόσο η εμπειρία αυτή επηρέασε την υποκειμενική τους ευημερία.

Τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση και στόχος είναι τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν, να αποτελέσουν εργαλείο στα χέρια τόσο της διοργάνωσης όσο και της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, ώστε να οδηγήσουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.

Μια ανάλογη έρευνα εκπόνησε ο δρ. Ι. Παπαϊακώβου και για τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, πάνω στην οποία βασίστηκε η διδακτορική του διατριβή «Υποκειμενική Ευημερία Πολιτών: Η σημασία της συμμετοχής και της παρακολούθησης αθλητικών διοργανώσεων τοπικού χαρακτήρα» στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Ioannina Lake Run ευχαριστεί τον δρ. Ιωάννη Παπαϊακώβου για την πρωτοβουλία του να διερευνήσει τη συμβολή της διοργάνωσης στην ευημερία των πολιτών, αναμένοντας με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνάς του. 

Επίσης, ευχαριστεί το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, που δίνει συνέχεια στη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Ioannina Lake Run, μια συνεργασία που ξεκίνησε με τη Σχολή Καλών Τεχνών και τη δημιουργία μιας σειράς μεταλλίων, και συνεχίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με την Ιατρική Σχολή και τη συμβολή της στην κατάρτιση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η οποία επέτρεψε τη διοργάνωση των αγώνων και την περίοδο των αυστηρών περιορισμών λόγω της covid-19.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μια έρευνα για τη συμβολή του Ioannina Lake Run στην ευημερία των πολιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9171543244456976429
item