Γιάννενα: Ioannina Lake Run - Τέσσερις δωρεάν αγώνες (17 Σεπτεμβρίου)

Με τέσσερις δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα θα πλαισιωθεί φέτος το Ioannina Lake Run 2022, κάνοντας πράξη το ότι είναι ένας αγώνας για όλους.

Εκτός από τις αγωνιστικές διαδρομές του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. και των αγώνων των 10 και των 5 χλμ., το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν το «Μαμά–Καρότσι», ο Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ, ένα Family Run και το Lake Run Kids Race, ένας αγώνας για μαθητές Δημοτικού.

Το «Μαμά–Καρότσι», χορηγός του οποίου είναι και φέτος η γαλακτοβιομηχανία Dodoni S.A. «Δωδώνη», είναι ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου, στον οποίο μαμάδες με το καρότσι και τα παιδιά τους τρέχουν σε μια απόσταση 1.000 μέτρων

Στο τέλος της διαδρομής, μία γευστική έκπληξη θα περιμένει τις συμμετέχουσες, με τη «Δωδώνη» να προσφέρει δώρα.

Σε μια προσπάθεια να γίνει πράξη το σύνθημα πως το δικαίωμα στην άθληση είναι καθολικό και όλοι πρέπει να έχουν τη χαρά της συμμετοχής, το Ioannina Lake Run έχει προσθέσει στο αγωνιστικό του πρόγραμμα και έναν αγώνα για άτομα με αναπηρία.

Ατομα με νοητική υστέρηση, προβλήματα όρασης, με κινητικά προβλήματα, σε αναπηρικά αμαξίδια, με τη βοήθεια των συνοδών τους, καλούνται να καλύψουν 1000 μ. παραλίμνιας διαδρομής, κάτω από τα χειροκροτήματα των πολυάριθμων θεατών. 

Χορηγός του Παραλίμνιου Δρόμου 1000 μ. για ΑμεΑ είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Ioannina Lake Run

Επειδή το τρέξιμο μπορεί να είναι και… οικογενειακή υπόθεση, το Ioannina Lake Run δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να συμμετέχει σαν μια ομάδα, στο πρότυπο αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων. 

Το ζητούμενο να είναι η κάθε οικογένεια να εκκινήσει μαζί και να κόψει μαζί το νήμα του τερματισμού, σε έναν αγώνα 1.000 μ., χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα.

O αγώνας απευθύνεται σε οικογένειες σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Μπορεί να συμμετέχει ένας γονέας µε το παιδί ή τα παιδιά του, δύο γονείς µε τα παιδία, νονοί µε βαφτιστήρια, θείοι και θείες µε ανίψια, παππούδες και γιαγιάδες µε τα εγγόνια κ.ο.κ.

Τέλος, από φέτος προστίθεται στο πρόγραμμα ένας παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης περίπου 1000 μέτρων, σε μια παραλίμνια διαδρομή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Μαβίλη

Στόχος του αγώνα είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό μέσα από μία ψυχαγωγική δραστηριότητα χωρίς ανταγωνισμό. 

Θα πραγματοποιηθούν δύο εκκινήσεις για μαθητές Γ’ & Δ’ Δημοτικού και για μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού. 

Σε κάθε παιδί θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ θα κληρωθούν και δώρα από την εταιρεία Garmin.

ioannina lake run

Το πρόγραμμα των αγώνων ψυχαγωγικού χαρακτήρα έχει ως εξής:

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

16.30: Αγώνας 1.000 μ. μαθητών Δημοτικού – Lake Run Kids Race

17.00: Παραλίμνιος Δρόμος 1 χλμ. για ΑΜΕΑ

17.30: Family Run 1 χλμ.

18.00: Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά – Καρότσι»

 

Η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα είναι δωρεάν. Απαραίτητη είναι η δήλωση εγγραφής εδώ ή στο Κέντρο Εγγραφών και Πληροφόρησης, που λειτουργεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (11.00-14.0018.00-21.00)


Ερχονται ακόμα:

5 Hours (10 Σεπτεμβρίου 2022)

8ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μπελέτσι (25 Σεπτεμβρίου 2022)

Ημιμαραθώνιος Κρήτης (2 Οκτωβρίου 2022)

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ioannina Lake Run - Τέσσερις δωρεάν αγώνες (17 Σεπτεμβρίου)
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8249536706328963100
item