Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με Ελλάδα και ΗΠΑ: «Δεν θα πάρουμε F16 υπό όρους -Το ελληνικό λόμπι βάζει εμπόδια»

Συνεχίζει η Τουρκία την προκλητική ρητορική της, καθώς δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί κατά της Ελλάδας με διάφορες αφορμές.

Αφού ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση από το βήμα του ΟΗΕ πριν από μερικές ημέρες, τώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνει τις κατηγορίες κατά της χώρας μας σχετικά με την προσπάθεια της Άγκυρας να προμηθευτεί τα F-16 από τις ΗΠΑ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για «ελληνικό λόμπι» που εμποδίζει την Τουρκία να πάρει τα μαχητικά αεροσκάφη και, επίσης, τόνισε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα «δένει τα χέρια» της.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Δεν θα είμαστε σε υπό όρους συμφωνία για τα F-16. Δεν είναι αποδεκτό να υποστούμε περιορισμούς όπως "χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς". Γιατί να αγοράζουμε ένα προϊόν που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Δεν είναι αποδεκτό για ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλλει τέτοιους περιορισμούς σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι διάφορα «λόμπι» προσπαθούν να αποτρέψουν την παράδοση F-16 στην Τουρκία: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα λόμπι εδώ, ειδικά το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι, αντιτάχθηκαν σε αυτό μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον».

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Δεν ξεχνάμε τη σφαγή της Τριπολιτσάς»

Οι δηλώσεις αυτές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχονται λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέλευση του ΟΗΕ, όπου αναμένεται να δώσει σαφή απάντηση, με στοιχεία, στις τουρκικές προκλήσεις, που έχουν κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, λίγο νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια ακόμα πρόκληση, μιλώντας για την Άλωση της Τριπολιτσάς και λέγοντας ότι η Τουρκία δεν την ξεχνά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από το ιστορικό γεγονός, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε στο Twitter:

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα».


epirusblog.gr
5 of 5
Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με Ελλάδα και ΗΠΑ: «Δεν θα πάρουμε F16 υπό όρους -Το ελληνικό λόμπι βάζει εμπόδια»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 530517631483307330
item