Η ώρα του «ΒΛΑΧΑΚΟΥ»: Οι «φονικοί» Exocet block 3 εφιάλτης για τον Τουρκικό στόλο - Νέα «ανάσα» στο Πολεμικό Ναυτικό

Οι Πυραυλάκατοι κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ» εκτός από τους «φονικούς» Exocet διαθέτουν το αντιπυραυλικό σύστημα CIWS GLMS RAM το οποίο φέρει 21 κατευθυνόμενα βλήματα , πυροβόλο 76mm Super Rapido Oto Breda δύο μικρότερα πυροβόλα 30mm Oto Breda ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που ξεπερνά τους 35 κόμβους.

Ακόμα και εντός  Οκτωβρίου αν οι εργασίες «τρέξουν» με εντατικό ρυθμό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στον Στόλο της 7ης Πυραυλακάτου  κλάσης «’ΡΟΥΣΣΕΝ» (Super Vita) η οποία θα πάρει το όνομα του ήρωα αξιωματικού των Ιμίων Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου

Το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων όπως για την ακρίβεια αναφέρεται από το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον προβλήτα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 

Οι σχετικές εικόνες δείχνουν ότι η Πυραυλάκατος βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εργασιών, όλα τα βασικά συστήματα  έχουν τοποθετηθεί στο πλοίο έτσι ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση-επιτέλους αφού ήδη η καθυστέρηση ξεπερνά τα δύο χρόνια-για την παραλαβή του από το Πολεμικό Ναυτικό την ένταξή του στη δύναμη του Στόλου και την επιχειρησιακή αξιοποίηση του.

Όπως ακριβώς έγινε και με την 6η Super Vita  του Πολεμικού Ναυτικού την  ΤΠΚΒ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» έτσι και με το «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια. Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζουν οι εν πλω δοκιμές όλων των συστημάτων του πλοίου και ο εξονυχιστικός τους έλεγχος από τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία θα ανάψουν το «πράσινο» φως για την ένταξή του στον Στόλο. Ήδη πάνω στην Πυραυλάκατο «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» βρίσκεται σχεδόν το σύνολο του προβλεπόμενου πληρώματος το οποίο θα βγάλει το πλοίο εκτός ναυπηγείου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες δοκιμές. Οι οποίες αφορούν τόσο τα μηχανολογικά όσο και τα ηλεκτρονικά συστήματα της πυραυλακάτου όπως φυσικά και τον οπλισμό του. Η εμπειρία από την «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» έδειξε ότι θα απαιτηθούν παρεμβάσεις και διορθώσεις προκειμένου όλα στο τέλος των δοκιμών να λειτουργούν στην εντέλεια πριν τα αρμόδια Στελέχη βάλουν την υπογραφή τους για να περάσει και τυπικά το πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η παράδοση της Πυραυλακάτου θα αποτελέσει χωρίς αμφιβολία μια σημαντική «ανάσα» για τον Στόλο που έχει τεράστια ανάγκη από καινούργιες σύγχρονες Μονάδες προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πλοίο το οποίο πάνω του θα μεταφέρει τον πιο ισχυρό πύραυλο επιφανείας, τον Exocet block 3. Bλήμα το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη του Τουρκικού στόλου αφού η εμβέλεια του ξεπερνά τα 180 χλμ ενώ διαθέτει τεράστιες δυνατότητες στοχοποίησης ακόμα και για παράκτιους στόχους. Οι 8 Exocet block 3 που θα διαθέτει στο οπλοστάσιο του η Πυραυλάκατος «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους Exocet block 2 και block 3 των έξι Vosper οι οποίες ήδη επιχειρούν. Μετατρέποντας τη Δύναμη Ταχέων Σκαφών σε μια πανίσχυρη δύναμη κρούσης αφού πλην των «ΡΟΥΣΣΕΝ» διαθέτει και τις παλαιότερες αλλά ιδιαίτερα υπολογίσιμες Πυραυλακάτους La Combattante IIΙA και ΙΙΙΒ.

Οι Πυραυλάκατοι κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ» εκτός από τους «φονικούς» Exocet διαθέτουν το αντιπυραυλικό σύστημα CIWS GLMS RAM το οποίο φέρει 21 κατευθυνόμενα βλήματα , πυροβόλο 76mm Super Rapido Oto Breda δύο μικρότερα πυροβόλα 30mm Oto Breda ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που ξεπερνά τους 35 κόμβους.


epirusblog.gr
5 of 5
Η ώρα του «ΒΛΑΧΑΚΟΥ»: Οι «φονικοί» Exocet block 3 εφιάλτης για τον Τουρκικό στόλο - Νέα «ανάσα» στο Πολεμικό Ναυτικό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1263369800930273041
item