Γιάννενα: «Μεγάλος Αδερφός» Σε Όλα Τα Γιάννενα .... Eγκατάσταση «Έξυπνων» Καμερών Υψηλής Ευκρίνειας-KKE Κανένας Συμβιβασμός Με Το Φακέλωμα

Η ανακοίνωση ανάπτυξης «έξυπνων» καμερών υψηλής ευκρίνειας, με δυνατότητα συλλογής και μετάδοσης πολλαπλών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, «για την παρακολούθηση της ασφάλειας κρίσιμων υποδομών και πολιτών» από το δήμο Ιωαννιτών, πρέπει να σημάνει συναγερμό για όλους! 

Έρχεται να διαμορφώσει έναν υποστηρικτικό μηχανισμό στο πολυπλόκαμο πλαίσιο παρακολούθησης της κοινωνίας που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς με νέα «έξυπνα», «νόμιμα» εργαλεία, δίπλα στη δράση ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών που δρουν προληπτικά για το χτύπημα του «εχθρού» λαού. 

Αποτελεί ακόμη μια δράση στην κατεύθυνση θωράκισης του αστικού κράτους μπροστά στην όξυνση των λαϊκών αντιδράσεων - που οι ίδιοι ομολογούν - από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το πρόγραμμα «έξυπνη πόλη» και η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών δεν στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του λαού. Αντίθετα αποσκοπούν στη συλλογή πολλαπλών πληροφοριών και δεδομένων, για κάθε πτυχή της κοινωνικής και ατομικής ζωής των κατοίκων της πόλης. 

Η επίκληση εγκατάστασης του συστήματος για «λόγους παρακολούθησης της κυκλοφορίας και αποτροπής της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης», λειτουργεί ως «τυράκι» σε ένα υπαρκτό μεν πρόβλημα που διογκώνεται τεχνητά, με «φάκα» την παρακολούθηση των πάντων. 

Εύλογο είναι το ερώτημα, αν η δημοτική αρχή παίζει το ρόλο του «λαγού» δρομολογώντας αντιδραστικές εξελίξεις, όταν άλλες πόλεις με πολύ πιο οξυμένα κυκλοφοριακά προβλήματα δεν έχουν τολμήσει την υλοποίηση τέτοιων νοσηρών σχεδίων. 

Αποτελεί πρόκληση στα Γιάννενα που ο ερχόμενος χειμώνας θα τα βρει παγωμένα και σκοτεινά, η δημοτική αρχή να εργάζεται, για την καταγραφή με κάμερες της ενεργειακής μας φτώχειας.    

Ο Γιαννιώτικος λαός πρέπει να αναρωτηθεί: 
1. Ποιες είναι και από ποιον κινδυνεύουν οι «κρίσιμες» υποδομές;  
2. Ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση των συστημάτων; 
3. Ποια δεδομένα θα αποθηκεύονται; 
4. Ποιος θα έχει πρόσβαση στο υλικό παρακολούθησης, που αντικειμενικά καταργεί την όποια υποτιθέμενη προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, όπως επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από την κυνική ομολογία του νέου Προέδρου της ΕΥΠ στη Βουλή ότι «ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις»! 

Τα συστήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για το χτύπημα κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και προφανώς των λαϊκών αγώνων, όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν. 

Εξάλλου «νομιμοποιητική βάση» για την ένταση της καταστολής σε βάρος του «εχθρού λαού» είναι οι πάμπολλες ευρωνατοϊκές οδηγίες για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και του «εξτρεμισμού».

Η δημοτική αρχή να μην τολμήσει να φέρει αυτά τα σχέδια για επικύρωση σε κανένα όργανο του δήμου. 

Καλούμε  το γιαννιώτικο λαό, όλους τους φορείς, να επιβάλουν την ακύρωση αυτών των νοσηρών σχεδίων. 

Αντί για κάμερες, να απαιτήσουμε από το Δήμο μεταξύ άλλων την αναβάθμιση και αξιοποίηση προς όφελος μας των δημόσιων χώρων της πόλης, την ανάπτυξη επαρκών δωρεάν οργανωμένων χώρων στάθμευσης, τη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου και υποδομών προστασίας της περιουσίας και της ζωής του λαού με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. 

Να απαιτήσουμε μείωση των πανάκριβων δημοτικών τελών και όχι την επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλη την πόλη, που η δημοτική αρχή σχεδιάζει για την ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Αυτά συνιστούν ποιότητα ζωής και όχι το «big brother» που μας ετοιμάζουν.

Κανένας συμβιβασμός με το φακέλωμα και τον χαφιεδισμό. Προστάτης των λαϊκών δικαιωμάτων είναι ο ίδιος ο λαός που δεν συμβιβάζεται με «μεγάλους αδελφούς» στη ζωή και τη δράση του.   

Τ.Ε. Ιωαννίνων
Ιωάννινα, 3/9/2022
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Μεγάλος Αδερφός» Σε Όλα Τα Γιάννενα .... Eγκατάσταση «Έξυπνων» Καμερών Υψηλής Ευκρίνειας-KKE Κανένας Συμβιβασμός Με Το Φακέλωμα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 856666412311963746
item