Σταϊκούρας: Το έργο «Αρχύτας» για την παραγωγή του πρώτου ελληνικού drone εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα

Για το έργο «Αρχύτας» που αφορά στον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνοντας πως εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα και με βάση την έκθεση αξιολόγησης των αρμοδίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος για το πρώτο ελληνικό drone ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε: «Οι πειραματικές πτήσεις (με drone υπό κλίμακα) θα γίνουν περί τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ, παράλληλα, συνεχίζεται η προμήθεια και ο έλεγχος των εξαρτημάτων

Ενώ οι μικρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι λόγω των διαταραχών που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως».

Με βάση τον προγραμματισμό, προβλέπεται προς τα τέλη του 2022 να ξεκινήσει η κατασκευή του πραγματικού πρωτοτύπου, ενώ η ΕΑΒ δομεί τη γραμμή παραγωγής και συγκροτεί τον τομέα προώθησης των πωλήσεων.

«Με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους, θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, όσους/όσες έχουν εμπλακεί σε αυτή την εθνική προσπάθεια εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, των ειδικών συνεργατών μου, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις προσπάθειες και τη συνέπειά τους. 

Η Ελλάδα, με τη συνεργασία φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της, αποδεικνύει ότι θέλει και μπορεί να μπει συντεταγμένα και ενεργά στην παγκόσμια αγορά, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Το έργο «Αρχύτας» για την παραγωγή του πρώτου ελληνικού drone εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2167266338965258594
item