ΠΑΣΟΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: Η κυβέρνηση πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία των στελεχών της

«Η χθεσινή εικόνα που είδαμε όλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια εικόνα ντροπής για την κυβέρνηση» τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τονίζει πως «η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη αυτής της κατάστασης».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιλέγει να πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία στελεχών της για την εκλογική τους πελατεία

«Δυστυχώς η κυβέρνηση, και με το Άσυλο και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιλέγει να πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία στελεχών της, με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης της εκλογικής τους πελατείας. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε πρακτικές που κρατάνε πίσω τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. 

Πολιτική βούληση χρειάζεται, για εφαρμογή του νόμου όταν απαιτείται και όταν διαπιστώνονται παραβατικές και εγκληματικές πράξεις. Αντιθέτως όταν πολιτεύεσαι μόνο επικοινωνιακά και οι πρακτικές σου οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Καταδικάζουμε τις αναίτιες επιθέσεις της Αστυνομίας με χημικά σε φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες που ήταν απλά θεατές σε μια μουσική συναυλία. Ήταν εκ των πραγμάτων αστοχία ή πονηρή σκέψη να υπάρχει συναυλία στο χώρο του Αριστοτελείου και την ίδια ώρα σε απόσταση βολής να υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ. 

Κάποιοι επωφελήθηκαν από τα χθεσινά γεγονότα, να προβάλουν το δικό τους αφήγημα για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να αναστείλει το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση «πριν να είναι αργά, να αναστείλει το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».


epirusblog.gr
5 of 5
ΠΑΣΟΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: Η κυβέρνηση πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία των στελεχών της
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 849270591550701376

Τα καλύτερα

item