Γιάννενα: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος;

Μετά τα συνεχή περιστατικά επιθέσεων σκύλων των τελευταίων ημερών σε διάφορα σημεία της χώρας μερικές σκέψεις για την κατάσταση στην πόλη μας. 

Μια πόλη που δυστυχώς, έχει ταυτίσει το Πανεπιστήμιό της με ένα τεράστιο κυνοκομείο, έναν χώρο δηλαδή όπου οι «φιλόζωοι», από παράδοση πια, αφήνουν τα σκυλιά τους… όταν τα βαρεθούν. 

Τα σκυλιά φτιάχνουν  αγέλες και επιτίθενται ενίοτε σε ανύποπτους φοιτητές που ήρθαν να σπουδάσουν, πράγμα που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη Πανεπιστημιούπολη του πλανήτη. 

Μόνο όταν υπάρχουν ορκωμοσίες τα σκυλιά εξαφανίζονται… ως εκ θαύματος. (Μη γίνουμε και εντελώς ρόμπες στον ξένο κόσμο!) Τον υπόλοιπο καιρό τα σκυλιά μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, στα κυλικεία ακόμη και το εστιατόριο με τη συνδρομή κάποιων που νομίζουν ότι επιτελούν και κοινωφελές έργο! 

Και τώρα, που εδώ και καιρό υπάρχει ένας νόμος που προβλέπει την ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων ώστε να μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης που  εγκαταλείπει  το ζώο του για τα… περαιτέρω - ο μόνος τρόπος δηλαδή για να μειωθούν σημαντικά τα αδέσποτα και στην πόλη - τι κάνει η Δημοτική αστυνομία, γι' αυτό; Τίποτα. 

Έχετε δει ή ακούσει να ασκούνται έλεγχοι σε ιδιοκτήτες σκύλων για το αν τηρούν τον νόμο; Έχετε δει ή ακούσει να εφαρμόζεται ο νόμος σε βάρος εκείνων που παρανομούν, που αφήνουν τα σκυλιά τους να βρωμίζουν τα πάρκα, που τα έχουν λυμένα, που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους; Όχι, βέβαια. 

Η Δημοτική Αρχή (που έχει και τη νομική ευθύνη για τα αδέσποτα) σφυρίζει αδιάφορα και επεκτείνει, λέει, το κυνοκομείο. 

Το να δημιουργηθούν «ανοιχτοί» περιφραγμένοι χώροι έξω από την πόλη όπου θα ζουν τα αδέσποτα και με την συνδρομή των φιλοζωικών θα έχουν ένα ελεύθερο περιβάλλον χωρίς να γίνονται επικίνδυνα για τους ανθρώπους δεν το σκέφτονται καν. 

Από την άλλη, πολλοί είναι οι «ιδιοκτήτες» που βγάζουν τα σκυλιά τους στα πάρκα χωρίς να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους, αλλά ποιος θα τους επιβάλλει το πρόστιμο; Η Δημοτική Αστυνομία; Ελάτε τώρα... Εδώ δεν υπάρχουν καν πινακίδες, που να συνιστούν το αυτονόητο, πράγμα που γίνεται φυσικά σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.    

Όταν όμως δεν εφαρμόζουν τον Νόμο οι θεσμικοί φορείς, πράγμα που είναι για το καλό του συνόλου, ποιος θα τον εφαρμόσει; 

Πηγή: SKEPTOMENOI POLITES
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος;
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5154041934217185302
item