Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο ίδιο εργοτάξιο [εικόνες - βίντεο]

Και δεύτερη οβίδα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 22/9 στο ίδιο εργοτάξιο επί της οδού Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη που είχε βρεθεί και το μεσημέρι της Τετάρτης, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Voria.gr, νέα κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε ο εντοπισμός δεύτερου πολεμικού υλικού, και συγκεκριμένας μιας ακόμη οβίδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η οβίδα εντοπίστηκε και πάλι στο ίδιο εργοτάξιο που είχε βρεθεί και χθες το μεσημέρι επί της οδού Λέοντος Σοφού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από επιτόπια εξέταση χθες το μεσημέρι το αντικείμενο προσδιορίστηκε ως οξειδωμένη οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η οβίδα είχε μήκος 30 εκατοστά, ήταν οξειδωμένη και παρέμενε ενεργή.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει από το πρωί τον δρόμο. Στο εργοτάξιο βρίσκεται κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και αναμένεται και ο Στρατός για να την απομακρύνει.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο επί της οδού Λέοντος Σοφού θα ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο. 

Στη διάρκεια των εκσκαφών που γίνονται παρουσία και αρχαιολόγου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, έχουν βρεθεί τμήματα υπογείων παλαιότερων κατασκευών, του 20ου αιώνα, τα οποία δεν έχουν αρχαιολογική αξία και ως εκ τούτου κατεδαφίστηκαν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΟΒΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΒΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΒΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο ίδιο εργοτάξιο [εικόνες - βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 141908304811015339

Τα καλύτερα

item