Αυτές είναι οι άγνωστες χρήσεις που έχει το οινόπνευμα

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, έχουμε ένα μπουκάλι οινόπνευμα στο ντουλαπάκι του μπάνιου.

Χρησιμεύει συνήθως ως αντισηπτικό ή ως απολυμαντικό χεριών ακόμα και επιφανειών.

Ωστόσο, το οινόπνευμα έχει αρκετές ακόμα χρήσεις και μάλιστα ιδιαίτερα πρακτικές.

Καθαρίζει τους καθρέφτες

Οι καθρέφτες του μπάνιου πέρα από τους υδρατμούς έχουν πιτσιλιές οδοντόκρεμας, νερού αλλά και λακ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τον καθρέφτη με οινόπνευμα και να τον καθαρίσετε με ένα πανί από ίνες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για να αφαιρέσετε τη λακ από το νεροχύτη, το πάτωμα, τις βούρτσες μαλλιών και οποιοδήποτε άλλο εργαλείο styling.

Απολυμαίνει την κουζίνα

Καθαρίστε καλά τον πάγκο και τα ντουλάπια της κουζίνας, σκουπίζοντάς τα με ένα σφουγγάρι ή πανί που έχει εμποτιστεί με οινόπνευμα. Είναι ένας γρήγορος, εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος απολύμανσης.

Καθαρίζει τον πάγο από το τζάμι του αυτοκινήτου

Το χειμώνα όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή ενδέχεται να «πιάσει» πάγο το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Το οινόπνευμα μπορεί να κρατήσει μακριά τον παγετό.

Αναμείξτε ένα μέρος οινοπνεύματος με οκτώ μέρη νερού και ψεκάστε το διάλυμα στα παράθυρα του αυτοκινήτου για να αποτρέψετε τη δημιουργία πάγου. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε φορά που πλένετε το αυτοκίνητό σας και μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Καθαρίζει και απολυμαίνει ηλεκτρονικές συσκευές

Σκουπίστε κινητά τηλέφωνα, πληκτρολόγια υπολογιστών και άλλα gadgets με ένα πανί που έχει υγρανθεί ελαφρά με οινόπνευμα για να αφαιρέσετε όλη τη συσσωρευμένη βρωμιά και να περιορίσετε τα μικρόβια στο ελάχιστο.

Λειτουργεί ως απολυμαντικό χεριών

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας απολυμαντικό στο σπίτι με οινόπνευμα και τζελ αλόης βέρα. Απλώς ανακατέψτε 2/3 φλιτζάνι οινόπνευμα με 1/3 φλιτζάνι τζελ αλόης βέρα. Αν θέλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας για πιο ευχάριστο άρωμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτές είναι οι άγνωστες χρήσεις που έχει το οινόπνευμα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8880536882915895853
item