Γιάννενα: Το Σωματείο ΑμεΑ χαρτογραφεί τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες στην πόλη μας

Διαδραστική ημερίδα με θέμα τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες στην περιοχή μας διοργανώνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις στο Νομό μας και ειδικά στην πόλη μας και μέσα από αυτή τη συζήτηση και καταγραφή, να σταλθούν τα μηνύματα προς τις τοπικές αρχές για να κάνουν παρεμβάσεις και σχεδιασμό έργων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Μετά από μια διετή αποχή από το δημόσιο διάλογο ουσιαστικά λόγω της Covid-19, το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ επιχειρεί ένα restart και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ξενοφών Αποστόλοπουλος (πρόεδρος), Ανθή Λιάγκου (γενική γραμματέας) και Σωτήρης Κατσαρός (αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας) κάλεσαν τον κόσμο σε συμμετοχή στην εκδήλωση της Παρασκευής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, θα επιχειρηθεί μια παρουσίαση, συζήτηση, καταγραφή και τελικά βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρίες. Κάθε μέλος του Δ.Σ. θα αναπτύξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Νομό μας τα Άτομα με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, μέσα από το πρίσμα του καθενός.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί τοπικοί φορείς που με ολιγόλεπτες τοποθετήσεις τους θα ζητηθεί να πάρουν θέση για τα προβλήματα των ΑμεΑ. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα καταγραφούν και θα παραδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Λούλα Βέρμπη, αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων τόνισε πως η βελτίωση των υποδομών είναι ένα ζητούμενο, ωστόσο και στις νέες δομές που γίνονται όπως για παράδειγμα το πάρκο Πυρσινέλλα, είναι σημαντικό οι αρχές να λάβουν υπόψη τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες, για να προσαρμόσουν ανάλογα τα έργα. 

Όπως τόνισε η κ. Βέρμπη, το σωματείο έχει καταθέσει πρόταση για τον αθλητισμό ή την πρόσβαση μέσω ραμπών στο πάρκο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην ανάπλαση που θα προχωρήσει ο Δήμος, καθώς είναι με βάση το πρότυπο της ΕΕ (European Forum Disability “Design for All”).

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Σωματείο ΑμεΑ χαρτογραφεί τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες στην πόλη μας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1959385550504226016
item