Ποια πράγματα κάνουν καθημερινά όσοι έχουν αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση αφορά στη βεβαιότητα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις κάποιας κατάστασης.

Κάποιοι έχουν αυτοπεποίθηση σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής τους, ενώ άλλοι σε ορισμένους μόνο. Ωστόσο, η αυτοπεποίθηση δεν είναι σταθερή στη διάρκεια της ζωής μας.

Εξαρτάται άμεσα από το τι πραγματικά έχουμε καταφέρει και για να διατηρηθεί αυτή η πεποίθηση επάρκειας, απαιτείται συνεχή προσπάθεια και έκθεση σε νέες προκλήσεις.

ADVERTISEMENT

Οι άνθρωποι με αυτό το χαρακτηριστικό είναι κύριοι του εαυτού τους και δεν αφήνουν τις ανασφάλειες να τους κυριεύσουν, αντιθέτως, τις ξεπερνούν.

Αν έχεις αυτοπεποίθηση, σίγουρα μπορείς να διαχειριστείς λογικά οποιοδήποτε πρόβλημα και αν βρεθεί μπροστά σου.

3 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση:

Μιλούν πάντα με σιγουριά.

Οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση δεν κομπιάζουν και δεν λένε φράσεις όπως «πιστεύω», «νομίζω» κτλ. Αντίθετα, ο λόγος τους αποπνέει σταθερότητα και σιγουριά.

Δίνουν έμφαση σε κάθε μικρή τους νίκη.

Αντί να επικεντρώνονται μόνο στους μακροπρόθεσμους στόχους τους, οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση βρίσκουν μικρές επιτυχίες και νίκες στην καθημερινότητά τους και τις πανηγυρίζουν!

Οι μικρές επιτυχίες φτιάχνουν νέους υποδοχείς ανδρογόνων στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την επιβράβευση και το κίνητρο. Η αύξηση αυτή αυξάνει την επιρροή της τεστοστερόνης που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτοπεποίθησης και τον ενθουσιασμό για μελλοντικούς στόχους.

Δεν ψαρεύουν προσοχή.

Οι άνθρωποι με πραγματικά υψηλή αυτοπεποίθηση γνωρίζουν πως το να είσαι ο εαυτός σου, σού δίνει πολύ περισσότερη ικανοποίηση από το να ψάχνεις επιβεβαίωση από άλλους. Δεν ψαρεύουν αποδοχή ή επιδοκιμασία, αντίθετα αντλούν την αυτοεκτίμησή τους από μέσα τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποια πράγματα κάνουν καθημερινά όσοι έχουν αυτοπεποίθηση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5074260851697876541
item