Άρτα: Επιστολή Γκολομάζου προς Πλεύρη - «Το ΓΝ Άρτας χρειάζεται ενίσχυση, όχι αποδυνάμωση»

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννης Γκολομάζος, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση του Υπουργείου να αφαιρέσει από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας τη θέση του Ιατροδικαστή που λειτουργούσε τα τελευταία 6 χρόνια, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους πολίτες του νομού Άρτας αλλά και κατοίκους όμορων νομών (Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία). 

Επιπρόσθετα, ο κ. Γκολομάζος ζητά την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης, τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο της Άρτας χρειάζεται ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κι όχι αποδυνάμωση.

Αναλυτικά, η επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Άρτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφασή σας να αφαιρέσετε από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας τη θέση του Ιατροδικαστή που λειτουργούσε τα τελευταία 6 χρόνια, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους πολίτες του νομού Άρτας αλλά και κατοίκους όμορων νομών (Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία) για σοβαρά περιστατικά όπως αιφνίδιοι θάνατοι, κακοποιήσεις, βιασμούς και για αυτοψίες.

Αντιλαμβάνεστε προφανώς την ταλαιπωρία, το κόστος και την χρονοτριβή που θα υποστούν από εδώ και στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής μας, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να μεταβούν είτε στα Ιωάννινα, είτε στην Πάτρα, σε νοσοκομεία που ήδη είναι επιβαρυμένα με μεγάλο όγκο όμοιων περιστατικών.

Το Νοσοκομείο της Άρτας χρειάζεται ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κι όχι αποδυνάμωση.

Οι πολίτες της περιοχής (όπως ασφαλώς και κάθε Έλληνας πολίτης) αξίζουν τη μέγιστη δυνατή υγειονομική φροντίδα, κι αυτό επιτυγχάνεται με την ουσιαστική εκ μέρους σας στήριξη του ΕΣΥ μέσω προσλήψεων και όχι με καταργήσεις θέσεων.

Γι’ αυτό, ζητάμε την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασής σας και αναμένουμε τις ενέργειές σας με την πεποίθηση ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις εύλογες ανησυχίες μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Επιστολή Γκολομάζου προς Πλεύρη - «Το ΓΝ Άρτας χρειάζεται ενίσχυση, όχι αποδυνάμωση»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7997709508662228141
item