Τα παίρνει όλα πίσω ο Μπαράν (ΠΑΣΟΚ): Ανασκευάζω πλήρως, εφεξής δεν θα μετάσχω σε καμία διαδικασία για τους μουφτήδες

Ανασκεύασε τη δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν

με την οποία αποκαλούσε τη μειονότητα «τουρκική» και την καλούσε να συμμετάσχει στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως βουλευτής Ξάνθης», ανέφερε στη δήλωσή του.

«Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας

και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας,

μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει

αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση

όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.


Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των

θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία

διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω», κατέληξε.


ΝΔ: Ντροπή Έλληνας βουλευτής να στηρίζει τον ψευδομουφτή

Νωρίτερα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ζητούσε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για την ανάρτηση του βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφερόταν πως είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να κάνει τέτοια τοποθέτηση για τον ψευδομουφτή Ξάνθης, τον οποίο δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Μπουρχάν Μπαράν του ΠΑΣΟΚ

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;

Η ανάρτηση του Τάσου Χατζηβασιλείου

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στα social media ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλ. αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; 

Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του @pasok Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλ. αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;
Image

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν είχε ανεβάσει στο Facebook ένα κείμενο που καλούσε σε συμμετοχή για την ανάδειξη του ψευδομουφτή και ευχόταν καλή τύχη στους υποψηφίους. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η ανάρτηση και οι φωτογραφίες είτε κατέβηκαν είτε άλλαξαν οι ρυθμίσεις του απορρήτου της δημοσίευσης για το ποιοι μπορούν να τη δουν.

epirusblog.gr
5 of 5
Τα παίρνει όλα πίσω ο Μπαράν (ΠΑΣΟΚ): Ανασκευάζω πλήρως, εφεξής δεν θα μετάσχω σε καμία διαδικασία για τους μουφτήδες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7799641992958406546
item