Γιάννενα: Αναζήτησαν εναλλακτικές για την επίτευξη ενεργειακής αυτάρκειας

Ένα θερινό σχολείο με θέμα την αναζήτηση εναλλακτικών για την επίτευξη της ενεργειακής βιωσιμότητας και αυτάρκειας, διάρκειας τεσσάρων ημερών, ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στο Καλέντζι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το θερινό σχολείο, που ήταν το δεύτερο για φέτος στο Καλέντζι, συνδιοργανώθηκε από την τοπική ερευνητική ομάδα P2P Lab και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Περίπου 30 ερευνητές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Πακιστάν και το Ιράν, αλλά και ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό, συγκεντρώθηκαν στο εργαστήρι των Τζουμέικερς στο Καλέντζι, όπου, με τη βοήθεια της ομάδας Νέα Γουινέα, συνεργάστηκαν και κατασκεύασαν μια μικρής κλίμακας ανεμογεννήτρια, ενώ επίσης εξερεύνησαν τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και της ενεργειακής φτώχειας.

Βασικό συμπέρασμα του δεύτερου σχολείου είναι ότι «οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς την εκδημοκρατικοποίηση της παραγωγής και διαχείρισης της ενέργειας με τελικό στόχο την βιωσιμότητα ανθρώπου και περιβάλλοντος».

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναζήτησαν εναλλακτικές για την επίτευξη ενεργειακής αυτάρκειας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8717693710659542655
item